Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Είναι πολλά τα λεφτά...Μπρένταν!

Ο Μπένταν Ρότζερς υπογράφει τον Ιούνιο του 2012 την Λίβερπουλ και οι Κόκκινοι κάνουν μια νέα αρχή. Σε συνέντευξη τύπου τότε ο νέος τεχνικός της ομάδας δήλωσε πως έχει πλάνο 120 σελίδων για την μακροχρόνια επιτυχία της ομάδας και όλοι τον στηρίξαμε γιατί τα μάτια του πήγαζαν μια αίσθηση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης. Όμως 3 χρόνια αργότερα αισθανόμαστε το ίδιο? Η απάντηση προς το πρόσωπό του είναι ναι, αλλά προς το τεχνικό επιτελείο είναι όχι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή (ελπίζω να μην βγει τεράστιο το άρθρο). Την πρώτη χρονιά ο αγαπητός μας Μπρένταν ρίχνει κατακόρυφα τον μέσο όρο ηλικίας, σε σημείο που ξεπέρασε ακόμα και την Άρσεναλ με μέσο όρο ηλικίας 24,7 στην βασική εντεκάδα και τερματίζει 7ος στην Premier League, φτάνοντας στους 32 του Europa League. Οι φίλαθλοι της ομάδας δεν περιμέναμε κάτι σπουδαίο από εκείνη την χρονιά, αφού γνωρίζαμε πως η συγκεκριμένη χρονιά ήταν χρονιά μετάβασης σε υψηλότερο επίπεδο. Fabio Bor
ini (10,4 εκ), Joe Allen (15 εκ.), Oussama Assaidi (3 εκ.), Nuri Sahin (On Loan), Daniel Sturridge (12 εκ.), Phillipe Coutinho (8,5 εκ.), Samed Yesil (1,5 εκ.) και Carlos Texeira (0,8 εκ.) ήταν οι μεταγραφικές κινήσεις του Ρότζερς ξοδεύοντας συνολικά 51,2 εκ.


Πέρσι, πριν αρχίσει η σεζόν, ο βορειοιρλανδός τεχνικός δήλωσε πως στόχος είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος που πέτυχε από τον Φεβρουάριο, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει και το ''ακατόρθωτο'' και κρυφό όνειρο όλων μας, καθώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της Premier League η Λίβερπουλ ήταν διεκδικήτρια του τίτλου. Οι μεταγραφικές κινήσεις της περσινής περιόδου ήταν οι εξής: Luis Albero (6,8 εκ.), Iago Aspas (7 εκ.), Simon Mingolet (9 εκ.), Kolo Toure (Free), Aly Cissokho (On loan), Mamadou Sakho (15 εκ.), Tiago Ilori (7 εκ.) και Victor Moses (On loan).

Μετά την άκρως επιτυχημένη περσινή χρονιά, ερχόμαστε φέτος το καλοκαίρι, όπου τα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι, όχι μόνο φαίνεται να μην πήγαν καλά, αλλά μοιάζουν οικονομική και αγωνιστική καταστροφή για την Λίβερπουλ. Ο Luis Suarez έφυγε έναντι 75 εκ. λιρών (92 εκ. ευρώ) και οι επιλογές για την αντικατάσταση του Ουρουγουανού δείχνουν να είναι καταστροφικές! Αναλυτικά: Emre Can (9,7 εκ.), Lazar Markovic (19,7 εκ.), Dejan Lovren (20 εκ.), Ricky Lambert (4,7 εκ.), Adam Lallana (25 εκ.), Mario Balotelli (16 εκ.), Alberto Moreno (12 εκ.), Javier Manquillo (On Loan), Divock Origi (8,7 εκ.), με συνολικά έξοδα της τάξης των 115,8 εκ.

Το λάθος που παρατήρησα στα λεγόμενα του Ρότζερς, από την πρώτη κι όλας μέρα στο τιμόνι της ομάδας είναι πως τόνισε ότι δεν θα ξοδεύει άσκοπα χρήματα για να φέρει ποδοσφαιριστές τεράστιας αξίας και θα προσπαθήσει να χτίσει την ομάδα με νεαρούς και φτηνούς παίχτες. Κι εκεί είναι που η κεραμίδα πέφτει στο κεφάλι του και διαλύει τα λεγόμενά του. 212,38 εκ. ξόδεψε η Λίβερπουλ τον καιρό που ο Μπρένταν Ρότζερς κάνει κουμάντο.

Μια αλλαγή στο τεχνικό επιτελείο σίγουρα θα χρειαζόταν, και όχι μόνο στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Παναγιώτης Δήμος 

2 σχόλια:

  1. file dineis kapoia posa pou kapos ligo den vgenoun..an ksexases na va grapseis kapoia noumera allo..alla me apla mathimatika 115,8 + 54,2=167 kai aferas ta lefta pou pirame apo ton Suarez(poulisame kai allous paixtes fetos alla as min tous grapso gia xari tis sizitisis) 167-75=92M...den nomizo na einai kai tosa polla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τα επίσημα ποσά που ξοδεύτηκαν από την ομάδα για τις συγκεκριμένες μεταγραφές. Δεν αναφέρομαι στα έσοδα-έξοδα, αλλά στο γεγονός ότι είναι τεράστιο το ποσό ώστε να μην καταφέρουμε να φτιάξουμε μία από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες στον κόσμο. http://www.lfchistory.net/Transfers/ByManager/25-1

      Διαγραφή