Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Καλύτερα χωρίς επιθετικό με Ρεάλ!

Τι κρατάμε από το ματς με την QPR? Όλοι λένε μόνο τους τρεις βαθμούς που η ομάδα που πήρε λόγω τύχης στα τελευταία λεπτά. Μεγάλο λάθος. Αυτό είναι το τελευταίο που κρατάμε από το χθεσινό ''χαμό'' στο Loftus Road. Αν σε τέτοια ματς κρατάς μόνο το αποτέλεσμα τότε το σίγουρο είναι πως θα σου ξανασυμβούν. Όπως άλλωστε έγινε και με την Southampton την πρώτη αγωνιστική και με την Aston Villa που από εκεί δεν κράτησες τίποτα. Το πράγμα θέλει ψάξιμο. Και φυσικά ηρεμία.

Αρχικά, γίναμε μάρτυρες στο χειρότερο παιχνίδι της καριέρας τού Μάριο Μπαλοτέλι. Βαρετός μέχρι αηδίας, σουτ στο ''θεό'' και πολλά εύκολα λάθη στην αντίπαλη περιοχή που έδιναν την κατοχή στην QPR. Είχαμε συνηθίσει στις μέτριες εμφανίσεις του, όμως η χθεσινή ήταν η χειρότερη, με αποκορύφωμα την αστοχία του σε κενή εστία μέσα από την μικρή περιοχή.

Ο αρχηγός προσπάθησε να θυμηθεί τα νιάτα του και ξεκίνησε ως δεκάρι στο σχήμα του Μπρένταν Ρότζερς, με τον Χέντερσον δίπλα του και τον Τσαν πιο πίσω σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τον τελευταίο να δείχνει σημάδια αποπροσαρμογής, αφού ήταν το πρώτο του ματς που ξεκίνησε ως βασικός και ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη θέση. Μέτριο παιχνίδι και από αυτόν.


Όσον αφορά την άμυνα, η αποσύνθεση καλά κρατεί. Αιώνιο πρόβλημα τα στημένα, σου κάνουν να τρέμεις από το φόβο σου όταν η αντίπαλη ομάδα κερδίζει κόρνερ ή φάουλ κοντά στην περιοχή. Η QPR, και η κάθε QPR, δύσκολα θα μπει στην περιοχή με κατά μέτωπον επίθεση, όμως στον εναέριο παιχνίδι η Λίβερπουλ έχει σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Τα γκολ που δέχεται μοιάζουν ολοένα και περισσότερο μεταξύ τους και πραγματικά έχει καταντήσει γελοίο το γεγονός αυτό.

Ξεχώρισα τους Μινιολέ και Χέντερσον στο χθεσινό ματς, με τον πρώτο να σώζει πολλές φορές την ομάδα από σίγουρα γκολ και τον δεύτερο όσο πάει να γίνεται και καλύτερος μέσα σε μια μέτρια φετινή Λίβερπουλ.

Την Τετάρτη Λίβερπουλ και Ρεάλ βρίσκονται αντιμέτωπες μετά από 5 ολόκληρα χρόνια. Ένα αξέχαστο ματς τότε που βρήκε την Λίβερπουλ νικήτρια με 4-0. 15 Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλα Πρωταθλητριών θα βρίσκονται στο Άνφιλντ την Τετάρτη. Πώς μπορεί η Λίβερπουλ να βγει με θετικό αποτέλεσμα από αυτό το ματς?

Αρχικά πρέπει να διασφαλίσει την άμυνά της. Μια ασταθής άμυνα, απέναντι στην καλύτερη επίθεση του κόσμου αποτελεί αυτοκτονία για τους Κόκκινους. Ο Μπέιλ είναι εκτός αποστολής, όμως οι Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ίσκο είναι ετοιμοπόλεμοι και όπως πάντα ''καίνε''. Πρέπει να παίξει μόνιμα ο Σκρτελ πάνω στον Μπενζεμά, καθώς το 2009 το είχε κάνει με σπουδαία επιτυχία, όταν και είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τον μεγάλο Ραούλ.

Ο Τζέραρντ θα είναι αυτός που θα προσθέσει ποιότητα στο χώρο του κέντρου αγωνιζόμενος ως αμυντικό χαφ. Αποκλείεται ο αρχηγός να καταφέρει να λειτουργήσει σαν δεκάρι απέναντι στην άμυνα της Ρεάλ, ακόμα και αν ο Μόντριτς είναι αμφίβολος. Κακά τα ψέματα, δεν έχει καμία ελπίδα ούτε απέναντι στον Κρος, ακόμα ούτε απέναντι στον Ιλαραμέντι.
Άλλεν και Χέντερσον θα πρέπει να βρίσκονται στον άξονα με τον Χέντο να έχει πιο επιθετικά καθήκοντα, άλλωστε είναι ο πιο φορμαρισμένος παίχτης της ομάδα και θα πρέπει να στηριχθούμε σ'αυτόν.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δω τον Μπαλοτέλι να αγωνίζεται. Εκτός φόρμας είναι και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν αξίζει να παίζει μετά από τέτοιες εμφανίσεις. Μπορίνι και Λάμπερτ αξίζουν? Αν έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξω έναν επιθετικό για το παιχνίδι, θα επέλεγα Μπορίνι. Είναι μικρόσωμος και θρασύτατος ως ποδοσφαιριστής, θα
πιέσει εκεί που δεν θα το έκανε ο Μπαλοτέλι και ο Λάμπερτ και ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα.

Αλλά προτιμώ την ομάδα χωρίς επιθετικό σε ένα 4-6-0. Με τους Λαλάνα δεξιά, όχι σαν εξτρέμ, αλλά σαν χαφ, τον Στέρλινγκ αριστερά με τον ίδιο ρόλο και τον Κουτίνιο στον άξονα σε ελεύθερο ρόλο. Λαλάνα και Στέρλινγκ με χιαστί κινήσεις θα προκαλέσουν ταραχή σε μια αργή άμυνα των Ράμος και Πέπε. Ουσιαστικά το σχήμα που θα μου άρεσε να δω είναι το παρακάτω:
                                   Μινιολέ
          Μανκίγιο  Σκρτελ  Λόβρεν  Μορένο
                               Τζέραρντ
                          Άλλεν  Χέντερσον
               Λαλάνα    Κουτίνιο   Στέρλινγκ





Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου