Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Κόκκινο το παρελθόν στο Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης.

 Δεν ξυπνάει καλές μνήμες η Λίβερπουλ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η προιστορία έχει κόκκινο χρώμα. Αν μη τι άλλο όμως και τα τρία παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες πρόσφεραν ξεχωριστό θέαμα.

 25 Φεβρουαρίου Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 0 - 1

 Ένα παιχνίδι τελειώς διαφροετικό. Η Λίβερπουλ επιστρέφει στα ''σαλόνια'' και θα βρεί απέναντι της μια Ρεάλ. Η οποία θέλει να φτάσει ως τον τελικό. Όλα δείχνουν ότι η Ρεάλ θα πετύχει την πρώτη της νίκη στην φάση των 16, κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχουν κερδίσει ποτέ. Όμως τα φαινόμενα απατούν η Λίβερπουλ θα καταφέρει να πάρει την νίκη με 1 - 0 με γκόλ του Μπεναγιούν.

 10 Μαρτίου 2009 Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 4 - 0 

 Ποιός μπορεί να ξεχάσει αυτό το παιχνίδι; Πραγματικά η Λίβερπουλ τρομοκράτησε την Βασίλισσα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κασίγιας σταματούσε με κάθε τρόπο τους κόκκινους στην αρχή του αγώνα. Η πίεση της Λίβερπουλ  όμως θα αποφέρει καρπούς, ο Τόρρες στο 16' έπειτα απο ασσίστ του Κάιτ θα κάνει το 1-0. Η Λίβερπουλ όμως δεν αρκέστηκε στο 1-0 και συνέχισε να πρεσάρει την Ρεαλ σε όλο το γήπεδο. Στο 26' ο Χάιντσε θα βρεί την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής θα δείξει την άσπρη βούλα. Το 2-0 ήταν γεγονός με τον Στίβεν Τζέραρντ. Μια πραγματική ψυχρολουσία για τους ισπανούς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για του άγγλους. Στο 47' ο Τζέραρντ θα κάνει το 3-0. Κάπου εκεί αυτός ο λαμπρός αγώνας έγινε μια τυπική διαδικασία για την Λίβερπουλ. Στο 88' ο Ντοσσένα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι έκανε το 4-0.

H Μάρκα(Ισπανική εφημερίδα) είχε τίτλο εκείνη την μέρα: << This Is Anfield! So What? >>

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος:

Ο μεγάλος τελικός 27 Μα'ί'ου 1981

 Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου πρωταθλητριών στο <<Πάρκ Ντε Πρενς>>. Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά σε σχέση με σήμερα. Η Λίβερπουλ ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Απέναντι της μια Ρεά Μαδρίτης που έψαχνε να βρεί τον χαμένο της εαυτό.


Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτός ο τελικός ήταν ένα μονότερμα για την Λίβερπουλ. Η Ρεάλ αμυντικά τα πήγαινε καταπληκτικά , στο 83' όμως η ομάδα του Πάμπλο Πέισιλ θα βρεί τον δρόμο προς τα δίχτυα με το αριστερό μπακ της, τον Αλαν Κένεντι που βρήκε την ευκαιρία μετα απο  ένα πλάγιο άουτ και σε συνδιασμό με το τρομερό λάθος του Γκαρθία Κόρτες θα πλασάρει και θα νικήσει τον τερματοφύλα της Βασίλισσας Ροντρίγκεθ. Ο Πέισιλ έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος τεχνικός με τις τρείς μεγάλες κατακτήσεις

Βασίλης Κουρσοβίτης



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου