Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Σεβασμός πρώτα στο ποδόσφαιρο!

Το αθλητικό ιδεώδες, και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, είναι ένα γεγονός που ανέκαθεν από την δημιουργία ενώνει ανθρώπους και κουλτούρες. Αποτελεί μία γιορτή για το ανθρώπινο είδος, ένα συμβάν που για 90 λεπτά μπορεί να καθηλώσει ολόκληρες ηπείρους ή και που ακόμα με μια στιγμή να κάνει τον μέσο άνθρωπο να κρατήσει την ανάσα του, να ανεβάσει σφιγμούς και να νιώσει συναισθήματα λύπης, χαράς, ενθουσιασμού και αφοσίωσης.

Φυσικά από το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λείπουν άνθρωποι οι οποίοι συνέδεσαν το όνομά τους και την φιγούρα τους με μια ομάδα, με μια πόλη ή χώρα ή ακόμα και με μια ιδέα, ένα χρώμα. Από τον Xavi, τον Iniesta και τον Totti, στον Tony Adams, τον Giggs, τον Le Tissier, τον Maldini και τον Baresi. Δεν έχει σημασία αν κέρδισαν τίτλους και καταξιώσεις με τις ομάδες τους. Δεν έχουν σημασία τα χρήματα που έπαιρναν. Σημασία έχει η αφοσίωσή τους και η αγάπη τους πρώτα για το ποδόσφαιρο και μετά για την ομάδα τους. Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές σίγουρα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι ''καλύτερο'' όμως ποτέ δεν σκέφτηκαν να αποχωρήσουν από το ''σπίτι'' τους.


Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει φυσικά και ο Steven Gerrard. Το όνομά του έχει συνδεθεί πολύ εύστοχα με την σύγχρονη ιστορία της Λίβερπουλ. Μπορεί να κατέκτησε σχεδόν τα πάντα (εκτός από πρωτάθλημα) σε συλλογικό επίπεδο, μπορεί να κατέκτησε σχεδόν τα πάντα σε ατομικό επίπεδο, όμως ποτέ δεν έκανε το βήμα να αποχωρήσει από το Anfield, ένα βήμα που πιθανώς να τον έφερνε σε καλύτερο συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Στις 29 Νοεμβρίου ο μεγάλος Αρχηγός συμπλήρωσε 16 χρόνια στην ομάδα των Κόκκινων, ενώ παράλληλα το καλοκαίρι του 2015 το συμβόλαιό του λήγει με το μέλλον του να είναι ακόμη αμφίβολο. Γεγονός που διαλύει κάθε σεβασμό προς τον ίδιο, την Λίβερπουλ, αλλά και πάνω απ' όλα στο ποδόσφαιρο.

Σίγουρα ο Gerrard δεν θέλει να αποχωρήσει, αρχικά από το ποδόσφαιρο και ύστερα από την ομάδα και η ομάδα, ή μάλλον καλύτερα η διοίκηση της ομάδας, του προσφέρει μειωμένο συμβόλαιο για να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα κόκκινα. Κι εδώ είναι που βγαίνω από τα ρούχα μου. Γνώμη μου είναι πως κανονικά θα έπρεπε να αφήσεις τον Gerrard από μόνο του να συμπληρώσει το ποσό και εσύ (απευθύνομαι στην διοίκηση) να βγάλεις τις ανάλογες ανακοινώσεις.

O Stevie G πλέον δεν είναι 25. Δεν έχει τις ίδιες ικανότητες που είχε τότε. Αλλά είναι το μόνο ''τούβλο'' που έχει μείνει όρθιο στον τεράστιο τοίχο τους βεληνεκούς της ομάδας. Δεν πρέπει να το χάσεις. Είναι έγκλημα!

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί τον Xavi στην Real? Τον Totti στην Lazio? Τον Maldini στην Inter? Είσαι αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο σφάλμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μην το κάνεις!

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου