Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δεν πέσαμε και από τα σύννεφα!

Όλοι λίγο πολύ είχαμε προετοιμάσει την ψυχολογία μας για το σημερινό ματς. Η νίκη θα ήταν έκπληξη όχι μόνο για όλη την Ευρώπη, αλλά και για εμάς τους φίλους της ομάδας. Όσο Κόκκινοι και αν είμαστε, όσο κι αν προσπαθούσαμε να πείσουμε τους εαυτούς μας να πιστέψουμε στη νίκη, μέσα ξέραμε πως ελάχιστες ήταν οι πιθανότητες θετικού αποτελέσματος σήμερα.

Κι ενώ τα πρώτα κυλούσαν σχετικά καλά για την Λίβερπουλ, με σωστή αμυντική λειτουργία και αρκετά αρεστές επιθετικές κινήσεις, η Ρεάλ πρέσαρε, κέρδισε την μπάλα, την κράτησε στα πόδια για λίγα λεπτά, κούρασε το κέντρο της Λίβερπουλ με συνεχείς εναλλαγές της μπάλας και αμέσως μετά σκόραρε με ένα εντυπωσιακό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με την κίνηση και το τελείωμα που έκανε, έδειξε σε όλους την κλάση του και έφτασε μόλις ένα γκολ πίσω από το πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, Ραούλ, με 70 γκολ.

Η αμυντική αστάθεια της Λίβερπουλ ήταν αρκετή για να δώσει την ευκαιρία στον Καρίμ Μπενζεμά να σκοράρει δύο εύκολα γκολ μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών, το πρώτο με κεφαλιά, χωρίς άγχος, από τα πλάγια της μεγάλης περιοχής όπου είχε ξεχαστεί από τους αμυντικούς της ομάδας, και το δεύτερο μετά από αδράνεια των παιχτών της Λίβερπουλ στην προσπάθειά τους να διώξουν την μπάλα έπειτα από κόρνερ.


''Ουρλιάζουμε'' εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια για το πρόβλημα στα στημένα που προδίδει την Λίβερπουλ σχεδόν σε κάθε αγώνα. Και πέρα από αυτό σήμερα παρατήρησα ένα ακόμη πρόβλημα και αυτό είναι τα επιθετικά στημένα. Εκτός από ένα κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν κακή εκτέλεση και πέρασε μακριά από την περιοχή της Ρεάλ, όλα τα υπόλοιπα είτε κατέληγαν στον Κασίγιας, είτε στο πρώτο δοκάρι όπου έδιωχνε με ευκολία την μπάλα κάποιος αμυντικός των Ισπανών.

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, σε προηγούμενο άρθρο πριν λίγες μέρες είχα γράψει πως η ομάδα έπρεπε να ξεκινήσει χωρίς επιθετικό, με Λαλάνα, Στέρλινγκ και Κουτίνιο με τον νεαρό Άγγλο να βρίσκεται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά. Ο Ρότζερς με επιβεβαίωσε στο δεύτερο ημίχρονο, βγάζοντας τον άχαρο και εκτός τόπου και χρόνου Μπαλοτέλι που, εντάξει είναι εμφανές ότι δεν προσαρμόστηκε στην ομάδα και αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να προσαρμοστεί, και πέρασε στην θέση τον Λαλάνα στην αριστερή πλευρά. Και για να σας προλάβω, η Ρεάλ δεν ''χαλάρωσε'' στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λίβερπουλ πάτησε περιοχή και οι Ισπανοί χτυπούσαν στις απίστευτα γρήγορες και τρομακτικές αντεπιθέσεις τους.

Πώς θα ανατραπεί αυτήν η κατάσταση όμως? Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η Λίβερπουλ δεν αγωνίστηκε άσχημα σήμερα. Αρκετές τελικές προσπάθειες, παρόλο που ελάχιστες ήταν εντός εστίας, αυτό που έκανε την διαφορά ήταν η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας των δύο ομάδων. Ναι έχουμε το όνομα και την φανέλα στην Ευρώπη, αλλά κακά τα ψέματα δεν παίζουν αυτά ''μπάλα''. Είχαμε κάποια διαστήματα κυριαρχίας στο παιχνίδι, αλλά η Ρεάλ είχε την εξυπνάδα να δημιουργήσει και διαχειριστεί το υπέρ της σκορ.

Το αστείο της υπόθεσης όμως είναι η συμπεριφορά των Ελλήνων φίλων της ομάδας σε διάφορες σελίδες και ομάδες του Facebook. Σχόλια του τύπου: ''Να φύγει ο Ρότζερς'', ''Θα διασυρθούμε'' και άλλα τέτοια έκαναν την εμφάνισή τους και φυσικά θύελλα αντιδράσεων είχαμε από ανθρώπους που έχουν μάθει να ξεχωρίζουν την ''μπάλα'' από το ποδόσφαιρο. Αλλά θα μου πεις, αυτοί έγιναν Λίβερπουλ πέρυσι που η ομάδα έφτασε ένα βήμα από τον εγχώριο τίτλο. Αφήστε την αληθινή κριτική και στήριξη για μας που ξέρουμε πως γίνεται λοιπόν...


Υ.Γ.1 Μπαλοτέλι ξύπνα! Σε κοροιδεύει μέχρι και ο Γκάρι Νέβιλ στο Sky Sports!!!
Υ.Γ.2 Κοιτάμε το ματς με Χαλ που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Υ.Γ.3 Η ομάδα θα προκριθεί!

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου