Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Φαβορί? Ναι, καλά...

Διαβάζοντας το άρθρο του αξιότιμου κύριου Σωτηρακόπουλου στην πασίγνωστη σελίδα που σχετίζεται με το αγγλικό ποδόσφαιρο, οφείλω να πω ότι ενθουσιάστηκα. Ο εξαίρετος αυτός δημοσιογράφος ανέλυσε τις πρώτες ομάδες της Premier League, δεν ξεχώρισε κάποια με σκοπό να την θέσει ως κύριο φαβορί για τον τίτλο, όμως άφησε να εννοηθούν κάποια χτυπητά πράγματα σχετικά με το ποια ομάδα πιστεύει ότι θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Η Λίβερπουλ όπως είπε έχασε το μεγάλο της όπλο, Luis Suarez, και αν είχε σε ετοιμότητα τον Λαλλάνα μαζί με τον Ουρουγουανό θα ήταν αυτόματα το πρώτο φαβορί. Δηλαδή για να καταλάβω, πέρυσι ο Λαλλάνα ήταν αυτός που έλλειπε από την Λίβερπουλ για να πάρει το πρωτάθλημα? Αν κέρδιζε την Τσέλσι τις τελευταίες αγωνιστικές και τελείωνε τη σεζόν με το απόλυτο, τότε ο διακαής πόθος των τελευταίων 24 χρόνων θα γινόταν πραγματικότητα. Άρα ουσιαστικά πιστεύω πως η τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο θέμα τίτλος την προηγούμενη χρονιά και όχι ο Λαλλάνα. Άποψή μου είναι ότι η φυγή του Σουάρεζ έκανε καλό στην ομάδα. Ο πάγκος γέμισε, η άμυνα έδεσε και όπως είπε και ο κ.Σωτηρακόπουλος, αν βάλει 20 γκολ λιγότερα και δεχτεί τα μισά τότε θα είναι σίγουρα στην τριάδα. Εγώ πιστεύω πως συμβεί κάτι τέτοιο η κούπα θα υψωθεί στον ουρανό του Anfield.


Από κει και πέρα βλέπω μια City που δεν έκανε μεταγραφές φέτος λόγω τιμωρίας, όμως δεν άφησε και παίχτες να φύγουν. Είναι η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο βάθος πάγκου από οποιαδήποτε άλλη. Ακόμα και από την Bayern. Ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά, είναι ικανός ο Pellegrini να χρησιμοποιεί σε κάθε ημίχρονο διαφορετικούς παίχτες και να αποδίδουν στο μέγιστο. Μεγάλο της όπλο φέτος φαίνεται να είναι ο Stevan Jovetic. Κάνει μια εξαιρετική πορεία στα φιλικά με γκολ σχεδόν σε κάθε αγώνα και φαίνεται ότι μόνο ένας τραυματισμός μπορεί να τον σταματήσει. Ή ένας Αguero. Ανάλογα!

Ξέρω πως βαθιά μέσα μου δεν μ' αρέσει να το λέω αυτό, αλλά την United μην την αφήνεται στην απ'έξω. Δεν έχει Ευρώπη, θα είναι ξεκούραστη κάθε βδομάδα και το κυριότερο: Έχει προπονητή πλέον. Με τον Ντάρεν Φλέτσερ να επιστρέφει μετά από πολυετή τραυματισμό (πολύ άτυχο αυτό το παιδί) και φυσικά με μια ανανεωμένη ομάδα, το συγκρότημα τους Λουίς Φαν Χαλ έχω την άποψη ότι θα κινηθεί στις πρώτες 3 θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ναι αλλά ποιος θα μείνει εκτός τετράδας? Δύσκολη ερώτηση, ακόμα πιο δύσκολη απάντηση. Η τέταρτη θέση έχω την εντύπωση ότι θα παιχτεί ανάμεσα σε Τσέλσι και Έβερτον κυρίως. Για την Άρσεναλ ήρθε η ώρα να κάνει ένα διάλειμμα. Κυρίως ο Βενγκέρ. Έχει αρκετός καιρό που τρίζει η καρέκλα του και νομίζω ότι αυτήν θα είναι η τελευταία του χρονιά στο τιμώνι των κανονιέρηδων.

Τώρα αν με ρωτήσετε προσωπικά ποιον θέλω πρωταθλητη, θα πω φυσικά την ομάδα μου την Λίβερπουλ. Και δεν θέλω τον τίτλο με διαφορά. Τον θέλω να παίζεται μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο με την United. Να δω μια μάχη που όμοια της δεν υπήρχε και δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Και αν η τύχη δεν μου χαμογελάσει, το σίγουρο είναι ότι θα έχω ζήσει κάτι μοναδικό...

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου