Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Μπαλοτέλι ο εκλεκτός!

Είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί η απόκτηση του Μάριο Μπαλοτέλι από την Λίβερπουλ έναντι 17,5 εκατομμυρίων λιρών. Με αυτήν την προσθήκη ολοκληρώνεται το παζλ του Μπρένταν Ρότζερς για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο ίδιος είχε τονίσει πως θα χρειαζόταν ένα ακόμη επιθετικό και η διοίκηση της Λίβερπουλ του έκανε το χατίρι να του φέρει στο Άνφιλντ τον νεαρό Ιταλό που ίσως αποτελέσει και λίρα εκατό στο θέμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Τι ήταν αυτό που έλειπε πέρυσι και η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να στεφθεί πρωταθλήτρια? Το γλίστρημα του Τζέραρντ ε? Κι όμως όχι. Η Λίβερπουλ σκόραρε 101 φορές και το επιθετικό της δίδυμο Σουάρεζ-Στάριτζ έκαναν πάρτυ στις αντίπαλες περιοχές σκοράροντας μόνοι τους 53 φορές. Μπορεί η επίθεση της ομάδας να αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο όλης της Αγγλίας, αλλά η άμυνα ήταν κυριολεκτικά παιδική!


Τρία στην Κρίσταλ Πάλας, τρία στην Χαλ, τρία και από την Κάρντιφ και γενικά το όβερ στην Λίβερπουλ πέρυσι είχε υπερβολικά χαμηλή απόδοση. Βγάλτε από ένα γκολ σε όλους τους αγώνες που η Λίβερπουλ κέρδισε με δύο γκολ διαφορά, προσθέστε τα αντίστοιχα στους αγώνες που έφερε ισοπαλία και θα δείτε πως η ομάδα την περσινή περίοδο βγαίνει πρωταθλήτρια με ευκολία. Άρα το πρόβλημα ήταν πίσω και όχι μπροστά.

Ο Σουάρεζ έφυγε. Η άμυνα έδεσε και πλέον έχει πέντε ενδεκαδάτους κεντρικούς αμυντικούς με τους Λόβρεν και Σκρτελ να μοιάζουν ανίκητοι. Ο Ρότζερς έπρεπε να κάνει κάτι για να φέρει επιθετικό που θα του παρέχει 20 γκολ σε μια χρονιά. Ο Λαλάνα ήρθε, ο Λάμπερτ ήρθε, ο Μάρκοβιτς ήρθε, ο Στέρλινγκ δυνάμωσε, ο Κουτίνιο σοβάρεψε και ο Χέντερσον αρχίζει να ωριμάζει και να δείχνει σημάδια ηγετικής ικανότητας μέσα στο χορτάρι.

Αν Στάριτζ και Μπαλοτέλι σκοράρουν οι δυο 40 φορές και η υπόλοιποι ομάδα σκοράρει άλλες 40, με την σκέψη ότι η άμυνα έδεσε και θα δεχτεί τα μισά γκολ από πέρυσι, έχω την εντύπωση ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό που και εμείς οι κόκκινοι φοβόμαστε να ξεστομίσουμε...

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου