Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Επιστροφή στ' αστέρια!




Μετά την πολυετή απουσία των πέντε χρόνων η Λίβερπουλ είναι και πάλι στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League, το οποίο έχει κατακτήσει πέντε φορές.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα πέρασε πολλές άσχημες στιγμές, απολύεται ο Rafael Benitez το 2010 η ομάδα τον αντικαθιστά με τον Roy Xodgson (νυν μάνατζερ της Εθνικής Αγγλίας), σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο μεγαλύτερος Αγγλικός σύλλογος ήρθε ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία τον Οκτώβρη του 2010. 

15/10/10 η ομάδα περνάει στα χέρια της Fenway Sports Group (FSG) με κύριους εκπροσώπους τους John Henry και Tom Werner, ιδιοκτήτης και πρόεδρος αντίστοιχα. Η ομάδα φαίνεται ότι μπήκε στο σωστό δρόμο...

Τον Ιανουάριο του 2011 ο Roy Xodgson απολύεται, έτσι έγινε ο πρώτος μάνατζερ στην ιστορία της ομάδας που απολύεται στα μέσα της σεζόν. Τη σκυτάλη παίρνει ο Kenny Dalglish, μετά την παρότρυνση του κόσμου η διοίκηση το έκανε πράξη. Η χρονιά τελείωσε και η διοίκηση κράτησε τον Kenny στο τιμόνι για την σεζόν 2011-2012.
Δόθηκαν μεγάλα ποσά για μεταγραφές που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, η χρονιά έκλεισε με τη Λίβερπουλ να κερδίζει το Capital One Cap και να τερματίζει όγδοη στο πρωτάθλημα. Ο King Kenny απολύεται το Μάιο του 2012. 

Στις 1/6/12 ο Henry κάνει αφεντικό τον Brendan Rodgers ο οποίος είχε κάνει πολύ καλή χρονιά με τη νεοφώτιστη Swansea στην Premier League. 
Ο Rodgers έδιωξε ότι δεν ήθελε και έπαιρνε αυτούς που χρειαζόταν.
Την πρώτη του χρονιά έκανε το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας, η ομάδα τερματίζει έβδομη αυτή τη φορά.

Παρ' όλα η Λίβερπουλ άρχισε και πάλι να παίζει ποδόσφαιρο, ωραίο ποδόσφαιρο. 
Τη σεζόν που τελείωσε ο Rodgers είχε στόχο την τετράδα που συνεπάγεται με την έξοδο στο Champions League πράγμα το οποίο και έγινε.

Η ομάδα τερμάτισε δεύτερη και λίγο έλειψε να στεφθεί πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια.
Φέτος ο Rodgers έκανε τις κατάλληλες προσθήκες και έτσι δυνάμωσε το ρόστερ. Η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Mario Balloteli.

Πλέον, στόχος είναι η κατάκτηση της πολυπόθητης Premier League και φυσικά όσο ποιο ψηλά στην Ευρώπη γίνετε.

Liverpool isn't just a football club. It's a way of life!

Σωτήρης Ζήσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου