Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Μέρος τακτικής ή οχι..?

Η πρώτη αγωνιστική της Premier League τέλειωσε για την Λίβερπουλ με τη νίκη επί της Σάουθαμπτον με 2-1.

Σε ένα μέτριο, έως κακό από πλευράς Λίβερπουλ, παιχνίδι οι κόκκινοι άνοιξαν το σκορ με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να αξιοποιεί στο έπακρο την απίστευτη πάσα του Τζόρνταν Χέντερσον και ανοίγει το σκορ στο 23ο λεπτό με ένα άψογο πλασέ. Το πρώτο ημίχρονο τέλειωσε χωρίς κάτι ιδιαίτερο και στην επανάληψη οι Άγιοι πίεσαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ναθάνιελ Κλάιν στο 56ο λεπτό έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Ρόναλτν Κούμαν. Το 1-1 κράτησε μέχρι το 79ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Ντάνιελ Στάριτζ όπου με ένα απλό άγγιγμα την έστειλε στα δίχτυα για να γράψει το τελικό 2-1.

Ο προπονητής
Ο Μπρένταν Ρότζερς παρέταξε τους κόκκινους με μία και μοναδική έκπληξη. Ο Λούκας Λέιβα ξεκίνησε στον άξονα αντί του Άλλεν και δυστυχώς έτσι χάθηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το κέντρο. Σωστή η αλλαγή του στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο νεαρός κεντρικός πίεσε, έκανε την ομάδα να ανεβάσει ρυθμούς και να πετύχει τελικά το 2-1.


Ο καλύτερος
Αναμφίβολα παίχτης του αγώνα ήταν ο Σιμόν Μινιολέ. Ο Βέλγος είχε άριστη απόδοση και έσωσε την ομάδα από σίγουρα γκολ, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές. Στο γκολ που δέχτηκε δεν φέρει την ευθύνη αυτός φυσικά αλλά η άμυνα των κόκκινων.

Ο κακός
Ο Λούκας Λέιβα. Δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει το τέμπο της ομάδας και καλύτερα θα ήταν είτε να περιοριστεί πάρα πολύ είτε να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα. Με την δεύτερη επιλογή να είναι και η πιο συμφέρουσα.

Η έκπληξη
Έκπληξη φυσικά αποτελεί η ομάδα της Σάουθαμπτον. Όλοι την είχαν ξεγραμμένη όμως λίγο έλειψε να φύγει με βαθμό ή και βαθμούς από το Άνφιλντ. Ο Λονγκ παραλίγο να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τους Αγίους και ο Κλάιν έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να γίνει ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ στο νησί.

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την επό
μενη εβδομάδα την Σίτυ εκτός έδρας και αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν θα εμφανίσει αυτό το πρόσωπο. Ο Ρότζερς θέλησε να ρισκάρει να χάσει βαθμό ή και βαθμούς σήμερα και έχω την εντύπωση ότι στο Έτιχαντ θα παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Το ίδιο ακριβώς έγινε και πέρσι. Πρώτη αγωνιστική με Στόουκ κινδύνεψε να χάσει βαθμούς όμως ο Μινιολέ απέκρουσε το πέναλτι του Γουόλτερς στα τελευταία. Την μεθεπόμενη αγωνιστική έσβησε την Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ και ξεκίνησε να παίρνει μπρος η μηχανή. Έχω την εντύπωση ότι και την επόμενη εβδομάδα θα χαμογελάσουμε...

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου