Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ρε Λούκας!

''Να φύγει ο Λούκας! Να πάει στη Δόξα Δράμας δανεικός! Όχι, να μείνει γυαλίζει τον πάγκο όλο το χειμώνα μια θέση πίσω από τον Κόλιν Πάσκο! Να δώσουμε 5 εκατομμύρια στον Μπενίτεθ για να τον πάρει στη Νάπολι!'' Αυτές και άλλες πολλές είναι οι προτάσεις που ειπώθηκαν φέτος το καλοκαίρι σε ότι αφορά το μέλλον του Λούκας Λέιβα στους Κόκκινους.

Όμως τι πρέπει να γίνει με την περίπτωσή του? Πώς την έχει δει...ο Ρότζερς? Οι απαντήσεις παρακάτω.

Η αλήθεια είναι πως εγώ προσωπικά δεν θέλω να αποχωρήσει από την ομάδα ο 28χρονος Βραζιλιάνος. Όχι επειδή τον συμπαθώ, όχι επειδή με ''εκπλήσει'' με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά επειδή χρειάζεται στο ρόστερ! Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά....

Ο Λούκας Λέιβα αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ-κόφτης. Δηλαδή ακριβώς στην θέση που αγωνίζεται ο Τζέραρντ κατα την περίοδο Ρότζερς. Θέλω να μου κάνετε τη χάρη και να σκεφτείτε. Μετά το Τζέραρντ στο ρόστερ ποιος αγωνίζεται σε αυτή τη θέση? Πρώτη σκέψη: Χέντερσον. Όχι! Απλά όχι! Ο Χέντερσον αγωνίζεται στον άξονα και θέλει να έχει το ελεύθερο να πιέζει την αντίπαλη άμυνα, τον τερματοφύλακα, την αντίπαλη κερκίδα, και τον περιπτερά πίσω από το Άνφιλντ. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδώσει ανάλογα ως αμυντικό χαφ. Δεύτερη σκέψη: Άλλεν. Επίσης όχι. Μπορεί να έχει την ικανότητα να παίξει ως αμυντικό χαφ,. δεν έχει όμως το κορμί για να το κάνει. Είναι σχεδόν απίθανο να πάρει την πρώτη κεφαλιά από το ελεύθερο βολέ και φυσικά στο τζαρτζάρισμα δεν είναι και ο πρώτος. Αμυντικό χαφ ναι, κόφτης όχι. Σκέψη τρίτη: Τσαν. Εδώ κρατάω μια επιφύλαξη. Δεν τον έχω δει να παίζει αμυντικό χαφ-κόφτης και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Παρόλα αυτά όσες φορές τον είδα και στην Λεβερκούζεν, αλλά και σε εμάς, έπαιξε με μεγάλη επιτυχία στον άξονα.

Χτύπα ξύλο, κουνήσου από τη θέση σου, δάγκωσε τη γλώσσα σου και χίλιες δυο ακόμα φράσεις του λαού που διώχνουν τη γρουσουζιά, πες ότι ο αρχηγός μένει εκτός για 3-4 εβδομάδες. Ποιον θα έβαζες? Κάποιον από τους παραπάνω? Με την λογική ότι δεν θα αγοράσεις άλλο παίχτη σε αυτή τη θέση, ο Λούκας Λέιβα είναι η μοναδική επιλογή για αντικαταστάτης του Τζέραρντ. Στο ματς της Κυριακής με την Σαουθάμπτον ήταν άθλιος. Άφαντος μέσα στο γήπεδο. Πουθενάς! Και λογικό ήταν, έπαιζε στον άξονα δίπλα από τον Χέντερσον. Τι να κάνει εκεί πέρα? Είναι σε λάθος θέση. Πάρε και βάλε τον Στέρλινγκ κεντρικό αμυντικό και περίμενε να αποδώσει. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Θυμίσου όμως το περσινό ματς με την Άστον Βίλα στο Άνφιλντ. Το 2-2. Στο ημίχρονο ανέβασε τον Τζέραρντ στον άξονα, έβγαλε τον Κουτίνιο και έβαλε αμυντικό χαφ τον Λούκας. Το έκανε για να κάνει τη δουλειά του Τζέραρντ αμυντικά, και φυσικά για να βγάζει την μπάλα μπροστά. Βέβαια δεν κράτησε και πολύ γιατί τραυματίστηκε και ξαναβγήκε. Παρόλα αυτά η Λίβερπουλ ισοφάρισε και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό που παραλίγο να της δώσει τον τίτλο.

Εν κατακλείδι, φτάνω στο συμπέρασμα ότι ο Λούκας χρειάζεται στο ρόστερ. Και ας παίξει 5 αγώνες ως αλλαγή. Φυσικά αν έρθει αμυντικό χαφ-θηρίο τότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται δεύτερη σκέψη για το μέλλον του. Ο Ρότζερς θα τον κρατήσει, θα δείτε. Μίλησε για βάθος στην ομάδα και θα το τηρήσει. Για να πάρει πρωτάθλημα χρειάζεσαι δύο εντεκάδες ισάξιες. Εδώ κράτησε 5 ενδεκαδάτους κεντρικούς αμυντικούς, στον Λούκας σταμάτησε η δουλειά..?

Υ.Γ. Σε λίγες μέρες έρχεται άρθρο για το γλίστρημα του Τζέραρντ. Άντε γιατί πολλά ακούμε ακόμα γι' αυτό...

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου