Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αναμενόμενο!

Αναμενόμενο όχι με την έννοια του ''θα πάω να παίξω με τους πρωταθλητές και θα χάσω'', αλλά έτσι έδειξε η εικόνα της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η κατάρα των αμυντικών λαθών φαίνεται να μην έχει ξεπεραστεί ακόμα από πέρυσι (να δούμε πότε θα γίνει κι αυτό) και η Λίβερπουλ ηττήθηκε ουσιαστικά με κατεβασμένα τα χέρια στο Etihad.

Παιδικά και εύκολα τα γκολ που δέχτηκε η άμυνα, ενώ η επίθεση φαινόταν παγερά αδιάφορη.

Την αρχή έκανε ο Γιόβετιτς που δείχνει να βρίσκει το χαμένο του εαυτό από την Φιορεντίνα φέτος, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Μορένο να διώξει την μπάλα. Το 2-0 έγραψε ξανά ο Μαυροβούνιος στο 57ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Σίτυ. Λίγα λεπτά αργότερα Νάβας και Αγκουέρο συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0.

Η Λίβερπουλ αντέδρασε 10 λεπτά πριν από το τέλος με τον Ρίκι Λάμπερτ να μειώνει σε 3-1 έπειτα από σέντρα του Στάριτζ και καρφωτή κεφαλιά του πρώτου.


Να πάρουμε τους παίχτες με την σειρά:

Μινιολε - 5.5
Δυστυχώς όταν η ομάδα δεν αποδίδει στο μέγιστο όλοι ρίχνουν την ευθύνη στον τερματοφύλακα. Βέβαια όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μικρό μερίδιο ευθύνης στο τρίτο γκολ των πολιτών όταν και ήταν εκτός θέσης, όμως υποψιάζομαι ότι και εντός να ήταν δεν θα τη γλίτωνε από τον Αγκουέρο.

Τζόνσον - 4
Από την αρχή του παιχνιδιού έδειξε σημάδια αδυναμίας. Λάθος πάσες, κακές τοποθετήσεις και γενικά για μία ακόμη φορά η απόδοσή του σχολιάστηκε από πολλούς. Αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το τέλος του ματς.

Σκρτελ - 6
Ήταν ο παίχτης που ξεχώρισε για την Λίβερπουλ αλλά με μειωμένη απόδοση. Τα περσινά λάθη του τα διόρθωσε, ενώ στο εναέριο παιχνίδι ήταν κυρίαρχος. Δεν σημαίνει όμως πως δεν πρέπει να βελτιωθέι.

Λόβρεν - 5
Καλός στον αέρα, αλλά η ευθύνη είναι όλη δική του στο τρίτο γκολ. Βγήκε εκτός αμυντικής γραμμής και έδωσε το ελεύθερο στον Αγκουέρο να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ίσως ευθύνεται και στο δεύτερο γκολ.

Μορένο - 5.5
Πρώτο παιχνίδι για το νεαρό αριστερό μπακ με την κόκκινη φανέλα, αλλά δυστυχώς αμυντικά ήταν κάκιστος. Έχει όλη την ευθύνη στο πρώτο γκολ όταν και δεν έδιωξε όταν έπρεπε και γενικά θέλει παιχνίδια ακόμα για να προσαρμοστεί. Είχε όμως καλά ανεβάσματα.

Τζέραρντ - 5 
Αμυντικά δεν βοήθησε καθόλου ενώ επιθετικά ελάχιστα. Τουρέ και Φερνάντο έκαναν σκόνη τους Χέντερσον και Άλλεν και ουσιαστικά δεν είχε στηρίγματα, αναγκάζοντάς τον έτσι να κάνει μακρινές μπαλιές που δεν του έβγαιναν.

Άλλεν - 5
Όταν έχεις δύο θηρία μπροστά σου όπως οι Τουρέ και Φερνάντο δεν περιμένεις και πολλά πράγματα από τον εαυτό σου. Ακόμα και αν πιστέψεις σε σένα. Δεν μάρκαρε, δεν πάσαρε, δεν έκανε άμυνα. Απλά επειδή δεν μπορούσε. Καλύτερα να ξεκινούσε ο Τσαν.

Χέντερσον - 5.5
Κάτι πήγε να κάνει αλλά όπως προείπαμε το αντίπαλο κέντρο κυριαρχούσε. Πίεσε εγκλωβισμένος στα δεξιά του άξονα, ενώ τον είδα πολλές φορές να γυρνάει την μπάλα πίσω έχοντας το Κουτίνιο ελεύθερο μπροστά του.

Κουτίνιο - 6
Ήταν ο παίχτης που από την Λίβερπουλ που κράτησε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Έλλειπε όμως η τελευταία κάθετη πάσα στον Στάριτζ για να δημιουργηθεί η τελική. Όλως παραδόξως δεν έκανε και κανένα σουτ, πράγμα σπάνιο για αυτόν.

Στέρλινγκ - 5.5
Στην αρχή παιχνιδιού ήταν ο μόνος παίχτης που κυνηγούσε κάθε χαμένη μπαλιά ενώ προκάλεσε αρκετά προβλήματα στον Κλισί που υπέπεσε σε αρκετά φάουλ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν άφαντος στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Στάριτζ - 6
Φορ περιοχής. Όσες φορές ακούμπησε την μπάλα κάτι πήγε να κάνει, ενώ λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο μετά από πολύ ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή και σουτ που απέκρουσε ο Χαρτ. Ήταν και ο ποδοσφαιριστής που έβγαλε την ασσίστ στον Λάμπερτ για να μειώσει σε 3-1, δέκα λεπτά πριν το τέλος.

Αλλαγές: Ο Λάμπερτ μπήκε μήπως και καταφέρει να ξεκλειδώσει την άμυνα των πολιτών και τα κατάφερε. Μείωσε σε 3-1 όμως δεν ήταν αρκετό για τους Κόκκινους. Ο Τσαν ελάχιστα πρόσφερε αφού όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, το ματς είχε ήδη κριθεί. Η παρουσία του Μάρκοβιτς λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία, αφού με το που μπήκε για ένα πεντάλεπτο η μία φάση διαδέχονταν την άλλη προερχόμενες από τα πόδια του.

Το ματς έληξε 3-1 όμως δεν σημαίνει πως χάθηκαν τα πάντα. Και μην ακούσω αηδίες του τύπου ''καλά να πάθουμε αφού δώσαμε τον Σουάρεζ''. Πρώτον σήμερα δεν θα έπαιζε γιατί είναι τιμωρημένος μέχρι την δευτέρα παρουσία και δεύτερον πόσες φορές έφτασε η μπάλα στην περιοχή σήμερα για να δημιουργούσε πρόβλημα ο Ουρουγουανός?

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου