Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

To αγέραστο φαινόμενο Σαμουέλ Ετό.

Το Σάββατο η Λίβερπουλ θα βρεί απέναντι της την Έβερτον σε ένα κλασσικό βρετανικό ντέρμπι. Τα ''ζαχαρωτά'' φέτος έχουν στο ρόστερ τους τον Σάμουελ Ετό(το όνομα του είχε παίξει δυνατά και στην μεταγραφολογία της Λίβερπουλ). Αναμφίβολα είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τον Ρότζερς. Ας δούμε κάποια στοιχεία για τον Καμερουνέζο σέντερ φορ που κάνουν όλους να απορούμε για τις επιδόσεις του.

 Νομίζω πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την καριέρα του Σαμουέλ.Έτσι και αλλιώς δεν είναι αυτός ο σκοπός του άρθρου.
Αυτό που θέλω να πω μέσα απο αυτό το άρθρο είναι παρά το γεγονός που ο καμερουνέζος διανύει ήδη το τριακοστό τρίτο έτος της ηλικίας του φαίνεται λες και δεν έχει περάσει ούτε χρόνος απο πάνω του. Σαφώς και δεν εννοώ την εξωτερική του εμφάνιση αλλα τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

 Όλοι νομίζω θυμάστε την ατάκα του Μουρίνιο πέρυσι για την ηλικία του Ετό. (Μουρίνιο"το πρόβλημα στην Τσέλσι είναι ότι δεν έχει έναν σκόρερ. Έχω έναν (σ.σ. Ετό), ο οποίος είναι 32, ίσως και 35, ποιος ξέρει;") . Και επίσης τον πανηγυρισμό του στο γκόλ με την Τότεναμ .

 Εκεί που θέλω να καταλήξω όμως είναι ότι αυτο που παρουσιάζει ο Σάμουελ στην Πρέμιερ Λίγκ που ως γνωστόν είναι ένα πρωτάθλημα για ''γερά πνευμόνια'' είναι κάτι το διαφορετικό. Πέρυσι έκανε μια πολύ καλή χρονιά με την Τσέλσι πετυχαίνοντας πολύ σημαντικά τέρματα.Άλλα και φέτος στην πρώτη του συμμετοχή με την Έβερτον έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση σε συνδιασμό με το γκολ που πέτυχε. Δείχνει πως είναι ακόμα πολύ γρήγορος , δεν έχει χάσει την ικανότητα του στα τελειώματα , τρέχει, πιέζει, μοιράζει μπαλιές και αν μη τι άλλο φαίνεται πως δεν του λείπει η  σπιρτάδα που είχε ο Ετό της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ.

Το μοναδικό ερώτημα για αυτόν τον παίκτη είναι τι έχει ακόμα να μας δώσει ο καμερουνέζος και για πόσο ακόμα άραγε θα τον απολαβμάνουμε;;


Βασίλης Κουρσοβίτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου