Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Κλασσικά...Λίβερπουλ!

Για μία ακόμη φορά η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς παίζοντας ποδόσφαιρο που δεν έπεισε κανέναν παρουσία μια εικόνα που σίγουρα είναι αντιστρόφως ανάλογη με εκείνη της περσινής σεζόν!

Με αρκετές αλλαγές στο σχήμα του ο Βορειο'ι'ρλανδός τεχνικός, χωρίς όμως να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του και το σύστημά του ψάχνει ακόμα να βρει τη χρυσή τομή στο κακό ξεκίνημα της μεγάλης ομάδας του Μέλγουντ.

Στο 10ο λεπτπό, ο 17χρονος Ρόσσιτερ, άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την αστάθεια της άμυνας της Μίντλεσμπρο με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 63ο λεπτό οι πάλαι ποτέ φιναλιστ του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ χτύπησαν την Λίβερπουλ εκεί που πονάει και με κεφαλιά από στημένη φάση ο Άνταμ Ριτς έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου ο Σούσο ο οποίος πέρασε αλλαγή στην θέση του Μάρκοβιτς έδωσε το προβάδισμα στους κόκκινους με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή στο 109ο λεπτό. Στην τελευταία φάση του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης η Μίντλεσμπρο εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα του Στέρλινγκ, βγήκε στην αντεπίθεση και ο Τουρέ ανέτρεψε τον αντίπαλό του εντός περιοχής με τον Πάτρικ Μπάμφορντ να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που πριν λίγα κέρδισε η ομάδα του. Η πρόκριση κρίθηκε στην Ρώσικη ρουλέτα με το σκορ της διαδικασίας των πέναλτι να σταματά στο 14-13!


Στα συν!
Τι θετικό μπορεί να βρει κάποιος μετά από ένα ακόμη ματς με τέτοια εμφάνιση? Κι όμως μπορεί. Ο 17χρονος Τζόρνταν Ρόσσιτερ εκτός από το γκολ που πέτυχε έδειξε πολύ καλά στοιχεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δοκιμάστηκε τόσο στην θέση του αρχηγού, δηλαδή σαν καθαρό αμυντικό χαφ, όσο και στον άξονα, με την πρώτη θέση να φαίνεται ότι του ταιριάζει περισσότερο. Οι κινήσεις του ήταν σωστές, δυνατός στον αέρα, αν και δεν του φαίνεται, ενώ δεν παρατήρησα καμία λάθος πάσα του (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Ένα ακόμη θετικό ήταν η διαδικασία των πέναλτι. Με την παράδοση να κρατάει από τον τελικό της Ρώμης, η Λίβερπουλ δύσκολα θα ηττηθεί στα πέναλτι. Σκόραρε μέχρι και ο Μινιολέ, ενώ από τα 15 πέναλτι που συνολικά εκτέλεσε η ομάδα τα 14 ήταν εύστοχα.

Στα πλην!
Η κούραση! Στέρλινγκ, Λούκας, Λαλάνα αγωνίστηκαν 120' λεπτά και υπολογίζονται για βασικοί στο ματς του Σαββάτου απέναντι στην Έβερτον. Αρνητικό είναι επίσης και οι αυτοματισμοί που θέλει να βλέπει ο Ρότζερς από τους παίχτες του, χωρίς παρόλα αυτά να έχουν πετύχει μέχρι στιγμής στα πρώτα ματς της φετινής σεζόν.

Ψυχραιμία!
Αυτό χρειάζεται η ομάδα. Είναι, κακά τα ψέματα, μια νέα ομάδα, με αρκετούς νέους παίχτες και σίγουρα χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής επίσημων παιχνιδιών. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τον Ρότζερς και να ρίξουμε την ευθύνη στον Μπρένταν Ρότζερς. Ψυχραιμία λοιπόν χρειάζεται και από πλευράς υποστηρικτών της ομάδας. Αφήστε στην άκρη την ελληνική συμπεριφορά. Δηλαδή ξαφνικά ξεχάσατε πως ο βρετανός τεχνικός ανέλαβε μια (θα το πω) διαλυμένη ομάδα και μέσα σε 2 χρόνια έπαιζε αριστοτεχνικό ποδόσφαιρο και λίγο έλειψε να σηκώσει την κούπα μετά από 24 χρόνια? Δώστε χρόνο στην ομάδα. Εμπιστευτείτε την. Το αξίζουν!

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου