Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πονοκέφαλος αλλά...ευχάριστος!

Βασικά όχι και τόσο ευχάριστος όταν ο Ντάνιελ Στάριτζ θα στερήσει τις υπηρεσίες του από την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, αλλά γιατί ο Βορειοιρλανδός τεχνικός έχει πλέον ένα τεράστιο πλήθος επιλογών για καλύψει το κενό του με μεγάλη επιτυχία.

Όσον αφορά την Εθνική Αγγλίας τα λόγια είναι περιττά. Ρεκόρ αρνητικής προσέλευσης στο Wembley, με μόλις 40.000 εισιτήρια και τον κόσμο να παρακολουθεί για ακόμη μία φορά την μιζέρια της εθνικής ομάδας που κατάφερε να κερδίσει με σκορ 1-0 τη Νορβηγία με γκολ πέναλτι του νέου αρχηγού των λιονταριών. Γουέιν Ρούνει. Τέλος πάντων. Άμα παγώσει η κόλαση τότε και η εθνική ομάδα της Αγγλίας θα αποκτήσει ενδιαφέρον.


Στο θέμα μας μας. Υπάρχουν πολλά σενάρια για την επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ εν απουσία Στάριτζ.

Σενάριο 1
Που είναι και το πιο πιθανό. Ο Λαλάνα επέστρεψε στις προπονήσεις και σκόραρε το μοναδικό γκολ με την Γουλβς σε φιλικό που έγινε στο Μέλγουντ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό στο γόνατο και έχω την εντύπωση ότι θα καλύψει το δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ θα αγωνιστεί ως καθαρός φορ ο Μπαλοτέλι. Στέρλινγκ και Κουτίνιο θα πλαισιώσουν την αριστερή πτέρυγα καθώς και τη θέση του δεκαριού αντίστοιχα.

Σενάριο 2
Rotation. Η Λίβερπουλ θα δώσει 5 αγώνες σε διάστημα 15 ημερών, αρχής γενομένης τον αγώνα με την Άστον Βίλα το επόμενο σαββατοκύριακο στο Άνφιλντ. Μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει τη Λουντογκόρετς για το Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα αφού ο Στάριτζ είναι στο κρεβάτι του πόνου, κάποιος ή κάποιοι εκ των Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Λαλάνα, Μπαλοτέλι θα μείνει στον πάγκο. Το ερώτημα είναι ποιος θα παίξει? Μα φυσικά ο Φάμπιο Μπορίνι. Δεν ξέρω αν θα βγει μια κίνηση σαν κι αυτήν αλλά την εντύπωση ότι Μάρκοβιτς και Μπορίνι θα είναι στο βασικό σχήμα με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Λούκας με τον αρχηγό να περιορίζεται και φυσικά να προφυλάσσεται.

Σενάριο 3
Rotation με εκπλήξεις. Στο ματς με την Τότεναμ ο Ενρίκε πέρασε ως αλλαγή και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης (!). Όπως θα θυμάστε και από την πρώτη χρονιά του Μπρένταν στο τιμόνι των Reds, ο Ενρίκε είχε πολύ καλές επιθετικές κινήσεις και χρησιμοποιήθηκε ουκ ολίγες φορές στην επίθεση είτε στο 4-3-3 είτε και στο 3-5-2 με μεγάλη επιτυχία. Εδώ μιλάμε για ρίσκο πιο μεγάλο και από Λούκας και Μπορίνι αφού πλέον ο Ισπανός δείχνει πιο βαρύς και φυσικά είναι επηρεασμένος από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε πέρυσι.

Σενάρια υπάρχουν πολλά. Την απόφαση την λαμβάνει ένας. Και αν τώρα που τραυματίστηκε ο Στάριτζ σκέφτηκες ''έλα μωρέ εντάξει θα παίξει ο Λαλάνα'', όλο το καλοκαίρι βρε πίθηκε γιατί ούρλιαζες επειδή η ομάδα ξόδευε λεφτά για να πάρει παίχτες που παίζουν στην ίδια θέση?

Υ.Γ. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ DANIEL AGGER

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου