Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνικές ομάδες εναντίον συλλόγων της Αγγλίας : Ο άθλος της Α.Ε.Κ!


 Έχουν περάσει 38 χρόνια απο την μεγάλη πρόκριση της Άεκ ενάντια στην τότε μεγάλη Ντέρμπι Κάουντι.

Όταν η κληρωτίδα, έβγαζε ως αντίπαλο την Ντέρμπι Κάουντι, πολλοί είχαν ήδη ξεγράψει τον ελληνικό σύλλογο.Μπορεί στις μέρες μας, η Ντέρμπι να παίζει στις μικρές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, το 1976, όμως, ήταν μία από τις 2-3 καλύτερες ομάδες του Νησιού. Είχε στο ρόστερ της κορουφαίους παίκτες(όπως Τσάρλι Τζορτζ , Ρίοχ, Τοντ, Μακ Φάρλαντ και Γκέμιλ) .


 Στο πρώτο παιχνίδι η Άεκ θα κερδίσει με 2-0 την Ντέρμπι με το γκολ του Βάγνκερ και το αυτογκόλ του Τόμας. Πολύ θεώρησαν πως η πρόκριση ήταν δεδομένη για την Άεκ, ακόμα και η ελληνική τηλεόραση δεν έστειλε συνεργίο στο "Μπέιζμπολ Γκράουντ" για τον επαναληπτικό. Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο εύκολα, αφού απο το γήπεδο των ''κριαριών'' δεν είχαν καταφέρει να περάσουν ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπενφίκα. 

 Η Ντέρμπι θα πάρει κεφάλι στο σκορ στο 53' με γκολ του Ρίοχ. Στο 64' με ένα φανταστικό φάουλ ο Νικολούδης έκανε  το 1-1. Η Ένωση πήρε κεφάλι στο  77' όταν ο Τάσος έκανε με σουτ το 1-2. Το πρέσινγκ απο τους άγγλους ήταν ασφυκτικό , τα ''κριάρια'' έχαναν μια ευκαιρία μετά την άλλη. Παρόλη τη μεγάλη πίεση όμως η Άεκ θα καταφέρει να κάνει το 1-3 στο 85' λεπτό με τον Βάγκνερ. Ο Ρίοχ στο 89' θα κάνει το 2-3 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα δίνοντας στη Άεκ την μεγάλη πρόκριση.

  Μετά απο εκείνο το ματς η ΑΕΚ παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα, που έχει νικήσει επί αγγλικού εδάφους, σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων για του φιλάθλους των υπολοίπων ομάδων στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και άλλα αφιερώματα με τις μεγάλες νίκες των Ελληνικών ομάδων.

Βασίλης Κουρσοβίτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου