Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Βάπτισμα Πυρός!

Ήταν Δεκέμβριος του 2009 όταν η αγαπημένη μας ομάδα αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη. 

Όχι και τόσο καλή η παρουσία της τότε αφού τερμάτισε 3η στον όμιλο με 7 βαθμούς, κάνοντας όμως μια άριστη πορεία μέχρι τον ημιτελικό του Europa League μένοντας εκτός τελικού από την ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. 
17 Σεπτεμβρίου 2014 είναι και η μέρα όπου η μεγαλύτερη ομάδα του νησιού επιστρέφει εκεί που πραγματικά ανήκει, στο Champions League! 1η αγωνιστική στο Anfield με αντίπαλο την Βουλγάρικη Λουγκόρετς που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους του Champions League. Τελικό σκορ: 2-1 υπέρ της Λίβερπουλ. 

Ο τίτλος δεν είναι διόλου τυχαίος αφού ουσιαστικά η Λίβερπουλ και συγκεκριμένα οι παίχτες της αγωνίζονται για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο. Εξαιρούνται φυσικά ο μεγάλος αρχηγός Steven Gerrard με αναρίθμητες συμμετοχές έχοντας και μία κατάκτηση και ο Dejan Lovren που μετράει 23 συμμετοχές με την ομάδα της Λυόν. 
Στα του αγώνα:
Η Λίβερπουλ δεν παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο από αυτό του Σαββατιάτικου παιχνιδιού-γκέλα απέναντι στην Άστον Βίλλα. Ίδιο άχαρο και βαρετό παιχνίδι και λίγο έλειψε να την πατήσει ξανά. Έχω την εντύπωση πως η απειρία των Βουλγάρων ήταν και αυτήν που τους απέτρεψε από το να φύγουν με βαθμό ή και βαθμούς από το Μέρσεισαιντ. Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με τον Μάριο Μπαλοτέλι στο 80ο λεπτό με σουτ αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής. Με την συμπλήρωση του 90ου λεπτού η Λουντογκόρετς έκανε το 1-1 με τον Ντάνι Άμπαλο (ωραίο επίθετο!) κάνοντας το Anfield να παγώσει, ενώ η μυρωδιά της γκέλας έκανε την εμφάνισή της στα περίχωρα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μανκίγιο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια την άμυνας των Βουλγάρων και το κακό κοντρόλ του τερματοφύλακα και κέρδισε το πέναλτι. Ο Steven Gerrard δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ. 

Ο καλός
Ο Τζόρνταν Χέντερσον, ο νέος δεύτερος αρχηγός της ομάδας, με την ψυχολογία στα ύψη κατάπιε για ένα ακόμη παιχνίδι πολλά χιλιόμετρα στο χώρο του κέντρου και βοήθησε στο μέγιστο την προσπάθεια της ομάδας.

Ο κακός
Ο Κουτίνιο αγωνίστηκε στον άξονα δίπλα από τον Χέντερσον, παρόλα αυτά όμως δεν παρουσίασε τον καλό του εαυτό. Αρκετές λάθος πάσες, άσκοπη επιστροφή της μπάλα στην άμυνα και κάποια σουτ που δεν είχαν στόχο. Στην ίδια κατάσταση και ο Λαλάνα που δικαιολογείται, αφού παίζει μόλις το δεύτερό του παιχνίδι με την ομάδα και έρχεται από τραυματισμό. 

Ο Μπαλοτέλι
Ο Ιταλός επιθετικός έκανε αυτό που έπρεπε και σκόραρε μόλις βρήκε την ευκαιρία. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα των Reds και αμέσως έδειξε πως η ψυχολογία του ανέβηκε, αφού λίγα λεπτά μετά το γκολ του είχε πολύ καλή ευκαιρία με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που απέκρουσε θεαματικά ο τερματοφύλακας της Λουντογκόρετς. 

Ο Ρότζερς
Ο τεχνικός της Λίβερπουλ έκανε το διαφαινόμενο και έβγαλε Κουτίνιο και Λαλάνα, βάζοντας στο παιχνίδι τους Μπορίνι και Λούκας. Ενόσω το σκορ ήταν στο 0-0 ο Φάμπιο Μπορίνι ήταν ο πρώτος που είχε την κλασική ευκαιρία για γκολ όταν η κεφαλιά του μετά από σέντρα του Μανκίγιο κατέληξε κόρνερ ύστερα από θεαματική απόκρουση. Ο Λούκας ήταν αναγκαστική λύση αφού αγωνίστηκε στον άξονα, λόγω απουσίας των Άλλεν και Τσαν από τραυματισμούς. Εκτός για τον ίδιο λόγο ήταν επίσης και οι Σκρτελ και Τζόνσον. 

Προσωπική μου άποψη είναι πως η Λίβερπουλ θα προκριθεί στους 16 αλλά σίγουρα όχι ως πρώτη. Η Ρεάλ στο μισάωρο κέρδιζε με 4-0 την Βασιλεία για να τελειώσει τον αγώνα με σκορ 5-1. Τώρα από τους 16 και πέρα, ανάλογα με την κλήρωση που θα έχει και τις κινήσεις του Ιανουαρίου, δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει. Το ξέρω ότι είναι νωρίς για τέτοιες σκέψεις και πως με την σημερινή εμφάνιση η Λίβερπουλ δεν μπορεί να πείσει κανέναν, αλλά έχει το όνομα, την φανέλα και το γόητρο για να μπορούμε να μιλάμε για πρόκριση στους 16 από Σεπτέμβριο. 

Υ.Γ.1 Η Λίβερπουλ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!
Υ.Γ.2 Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα του Ολυμπιακού για την μεγάλη νίκη του επί της φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης!

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου