Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Southampton: Τι μου θυμιζει...

Αναμφίβολα η ομάδα των ''Αγίων'' αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων στο νησί. Πήρε με τη σειρά τις κατηγορίες από την League One το 2009 και έφτασε σε σημείο το 2013 να απειλεί ομάδες όπως η Τότεναμ και η Manchester United για την έξοδο στην Ευρώπη.

Lallana, Lambert, Rodriguez, Cork, Chambers, Fonte αποτελούσαν όλα αυτά τα χρόνια τον κορμό της Southampton, αλλά σπουδαίες προσθήκες όπως οι Osvaldo, Boruc, Ramirez και Wanyama, έκανα το συγκρότημα του Ποκετίνο μία από τις καλύτερες ομάδες του νησιού.


Όμως! Εν έτι 2014 οι ''άγιοι'' δείχνουν αποδυναμωμένοι αφού οι Lambert, Lallana, Lovren συνεχίζουν την καριέρα τους στην Liverpool, ο Chambers είναι μια ανάσα από την Arsenal και παίχτες όπως οι Rodriguez και Schneiderlin ψάχνουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας Ronald Koeman δείχνει απελπισμένος με την έλλειψη παιχτών στην Southampton και πλέον η ομάδα των ''αγίων'' έχει γίνει στόχος για ''trollαρισμα'' αφού ουσιαστικά ξεκινάει πάλι από την αρχή.

Το γεγονός αυτό το έχω συνδυάσει με την ομάδα της Leeds United στα τέλη της δεκαετίας του 90' με αρχές του 2000. Τα ''παγόνια''τότε έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό του Champions League και είχαν στην διάθεση τους παίχτες όπως οι Viduka, Woodgate, Alan Smith, Rio Ferdinand, Robbie Keane, Harry Kewell και Paul Robinson.

Όλοι αυτοί όμως αργά ή γρήγορα μέσα στα επόμενα χρόνια ''πήραν'' το δρόμο τους και η Leeds United έδειχνε αποδυναμωμένη μη μπορώντας να αντιδράσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόλις το 2004 η ομάδα του Leeds να υποβιβαστεί στην Championship και 3 χρόνια αργότερα να οδηγηθεί στην League One. Φέτος θα συμπληρώσει 11 χρόνια μακριά από τα σαλόνια της Premier League.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει στο γεγονός αυτό. Είναι τα οικονομικά προβλήματα που σίγουρα δεν έχει η Southampton φέτος, αλλά και η Leeds τότε? Είναι το βάρος της φανέλας που σίγουρα δεν είναι ανάλογο αυτό της Southampton με αυτό της Leeds?

Το θέμα είναι πως δεν είμαι αισιόδοξος για την ομάδα των ''Saints''. Και αν μία ομάδα με προσωπικότητες όπως o Don Revie και ο Billy Bremner ''βολοδέρνεται'' για 10 ολόκληρα χρόνια μακριά από την μεγάλη κατηγορία, δεν μπορώ να φανταστώ που θα φτάσει η Southampton αν πάρει την κάτω βόλτα...

Παναγιώτης Δήμος


   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου