Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Με 3-4-3 η United με τους Galaxy!

Στο εξωπραγματικό -για πρώτο φιλικό- σκορ κατάφερε να φτάσει η ομάδα των κόκκινων διαβόλων, διαλύοντας με 7-0 τους LA Galaxy στην Αμερική. Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Λουίς Φαν Χαλ, θέλει να περάσει την δική του, ολλανδική φιλοσοφία και παρέταξε τους μπέμπηδες με σύστημα 3-4-3.

Η αλήθεια είναι πως σπάνια είδαμε παρόμοιο σύστημα στα αγγλικά γήπεδα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην φετινή United φαίνεται να έχουν οι Juan Mata, Wayne Rooney, Robin Van Persie αλλά και ο αντικαταστάτης του Patrice Evra στη αριστερή πτέρυγα, Luke Shaw.

O Mata που ήρθε τον Γενάρη από την Τσέλσι χρησιμοποιήθηκε ως καθαρό δεκάρι πίσω από τους δύο επιθετικούς. Είναι η θέση που του αρέσει να παίζει και μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο.

Όσον αφορά τον Shaw, ο Λουίς Φαν Χαλ, του ανέθεσε να καλύπτει όλη την πλευρά, κάτι που σίγουρα δεν ήταν δυνατό να καταφέρει ο Evra αφού επί Alex Ferguson, είχε πολύ πιο αμυντικά καθήκοντα. Να τονίσουμε πώς στο Mundial, ο Ολλανδός χρησιμοποιούσε ακόμα και τον Dirk Kyut στην αριστερή πτέρυγα προκειμένου να επιτίθεται με πληθώρα ποδοσφαιριστών.


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα Ander Herrera, πήρε το βραβείου του man of the match, ξεκινώντας ήδη από το πρώτο παιχνίδι να κάνει απόσβεση τα 30 εκατομμύρια που ξόδεψαν οι μπέμπηδες για να τον αποκτήσουν!

Ο Fellaini για μία ακόμη φορά απογοήτευσε και όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει μέλλον στη νέα ομάδα του Φαν Χαλ. Επίσης σε πολύ καλά νερά κινήθηκε η τριάδα της άμυνας με Phil Jones, Chris Smalling και Johnny Evans.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου