Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ωραία θα ήταν αν...

Παρακολουθώντας αρκετά, αλλά όχι πολλά, χρόνια το αγγλικό ποδόσφαιρο και έχοντας διαβάσει και δει άπειρα γεγονότα σχετικά με το ποδόσφαιρο στο νησί, μου έχουν δημιουργθεί κάποιοι ανεκπλήρωτοι πόθοι.

Παίχτες που δεν έπαιξαν και μάλλον δεν θα παίξουν ποτέ στην ομάδα που υποστηρίζω από μικρό παιδάκι, την Λίβερπουλ, είτε γιατί σταμάτησαν από την ενεργό δράση -κυρίως αυτό- είτε γιατί είναι πραγματικά αδύνατο να τους δούμε με την κόκκινη φανέλα.

Παίκτες που ήταν και είναι ηγέτες στην ομάδα τους, παίκτες που κάποιοι είναι μισητοί στις καρδιές των φίλων των Reds, όχι όμως και στην δική μου. Ίσως σας φανούν παράξενα αυτά που πρόκειται να διαβάσετε, όμως πιστέψτε με, μπορεί αρκετοί από αυτούς να με πόνεσαν σαν φίλαθλο της Λίβερπουλ, όμως ο σεβασμός μου απέναντί τους είναι στα ύψη.


Παίχτες που θα να δω στην Λίβερπουλ λοιπόν:
1) Τον Alan Shearer
Ποδοσφαιριστής που σύνδεσε το όνομά του με την λέξη γκολ. Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτόν τον άνθρωπο? 559 συμμετοχές στην Premier League και 283 γκολ. Ουσιαστικά κατέκτησε μόνος του το πρωτάθλημα με την Blackburn τον 1995 πριν πάρει μεταγραφή για την Newcastle ένα χρόνο αργότερα, όπου έγραψε ιστορία με την ομάδα του Τουν ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ: Τα 34 γκολ που πέτυχε το 1995 και σε συνδυασμό με τα 15 του Sutton οδήγησε την Blackburn στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 81 χρόνια!

2)Τον Kevin Nolan
Δεν ξέρω γιατί. Απλά τον συμπαθώ. Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1982 και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Bolton όπου έμεινε για 10 χρόνια πρωτού μεταγραφεί στην Newcastle το 2009. Εκεί έμεινε ως το 2011 όπου τελικά εκείνο το καλοκαίρι επέλεξε την West Ham για να συνεχίσει την καριέρα του. Τα σφυριά πλέον τον έχουν αναδείξει ηγέτη και η ομάδα τα τελευταία χρόνια ξεκινάει πρώτα από αυτόν.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ: Ο Kevin Nolan βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των assister σε όλη την ιστορία της Premier League μαζί με Steven Gerrard, Frank Lampard, Paul Scholes και Rayn Giggs.

3)Τον Joey Barton
Ένα από τα κακά παιδιά του αγγλικού ποδοσφαίρου. Με καταγωγή και αυτός από το Merseyside, αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Everton και της Liverpool, πρωτού υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Manchester City το 2002. Έχει πάνω από 300  συμμετοχές στην Premiership, ενώ μετράει πολυάριθμες κόκκινες κάρτες!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ: Τον τσακωμό του με τον Fernando Torres σε ματς Newcastle - Liverpool το 2009.

4) Τον Paul Scholes
Ναι καλά διαβάσατε. Τον Paul Scholes. Ποδοσφαιριστής του στυλ ''Powerhouse'', ήξερε πολλά κιλά μπάλα και είναι ένας από τους κύριους λόγους κυριαρχίας της Manchester United την τελευταία 20ετία. Περίμενε πάντα έξω από την αντίπαλη περιοχή και όταν ''όπλιζε'' οι τερματοφύλακες ζούσαν πραγματικά έναν εφιάλτη. Μια ζωή στους μπέμπηδες, μετράει άπειρες συμμετοχές σε πρωτάθλημα και ευρώπη.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ: Το δεξί του πόδι. Τρομερό σουτ. Τρομερές εκτελέσεις!

5) Τον Matt Le Tissier
Είναι το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη Southampton. Από το 1986 μέχρι το 2002 αγωνίστηκε στους ''αγίους'', σκοράροντας 161 φορές. Ξεχώριζε για το στυλ του και για τα θεαματικά γκολ που πετύχαινε. Κατέχει επίσης ρεκόρ από την άσπρη βούλα με 47 εύστοχες εκτελέσεις σε 48 εκτελέσεις!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ: Τον Απρίλιο του 2013 επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στην ενεργό δράση για να αγωνιστεί στην ομάδα της πόλης του Guernsey. Έκανε μόλις μία συμμετοχή!

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου