Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η ζωή μετά τον Suarez...

Λίγες ώρες πριν γράψω αυτές τις αράδες ανακοινώθηκε και επίσημα η πώληση ενός από τους καλύτερους επιθετικούς (ίσως ο καλύτερος) που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, στην Μπαρτσελόνα, έναντι 75 εκ. λυρών, δηλαδή κοντά στα 90 εκ. ευρώ.
Δεν ξέρω αλλά για κάποιο λόγο με το που διάβασα, ή μάλλον με το που σιγούρεψα τις υποψίες μου βάσει των όλων όσων είχαμε ακούσει τους τελευταίους 2 μήνες χαμογέλασα και μια αισιοδοξία γέμισε το μυαλό μου.
Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει κοντά στα 60 εκ. αν θεωρήσουμε δεδομένες τις μεταγραφές των Μάρκοβιτς και Ορίγκι και μόνο από την πώληση του Σουάρεζ έχει 15-20εκ. ακόμα στα ταμεία. Ο Χένρι όπως όλα δείχνουν βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα ξοδέψει άλλα 30-40εκ. (πάντα σε λύρες)
Που θέλω να καταλείξω? Πέρυσι τον Αύγουστο η ομάδα ξόδεψε μόνο από αυτά που πούλησε, (Κάρολ 19εκ., Ντάουνιγκ 9εκ.) πήρε ελεύθερο τον Τουρέ καθώς επίσης τον Άπσας με 8 εκ. και τον Λουις Αλμπέρτο με άλλα τόσα που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ουσιαστικά η σοβαρή προσθήκη έγινε με τον Μαμαντού Σακό και τα 17εκ που ξόδεψε η ομάδα για να τον αποκτήσει, συν το 1εκ. για τον δανεισμό του Σισοκό.

Δηλαδή η Λίβερπουλ πέρυσι με μια ομάδα ''πληγωμένη'' από τα προηγούμενα χρόνια ''μπήκε από μέσα'' για 7-8εκ. και τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα, ενώ μαθηματικά ήταν στο κυνήγι του τίτλου μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο αγαπητός σε όλους μας Μπρένταν Ρότζερς ξέρει καλά την δουλειά του.
Μετά από όλη αυτήν την φλυαρία φτάνουμε στο αποτέλεσμα ότι η ομάδα δεν στηρίζεται σε έναν και μοναδικό παίχτη. Έχω την εντύπωση ότι θα βρεθεί αντικαταστάτης, σίγουρα όχι παρόμοιας κλάσης, αφού τα υπολοιπόμενα χρήματα θα ξοδευτούν για να καλύψουν θέσεις όπως του αριστερού μπακ, αμυντικού χαφ, ίσως και τερματοφύλακα αν τελικά ο Πέπε την ''κάνει''.
Ο Λούκας θα φύγει οπότε έχουμε άλλα 10εκ έσοδα και από εκεί. Από όποια μεριά και να το δείτε η φυγή του Σουάρεζ μας έκανε καλό. Ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
Ακούω, ή μάλλον διαβάζω τις απόψεις σας...

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου