Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Έβγαλε και η μύγα κ@λο...

Τα δημοσιεύματα για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή άρχισαν να φουντώνουν πολύ τον περασμένο Ιανουάριο. Ήταν τότε που ελέω επιθετικής ανυπαρξίας της ομάδας των κόκκινων ο Μπρένταν Ρότζερς χρησιμοποιούσε τον Ραχίμ Στέρλινγκ στην κορυφή της παράταξής του.

Τότε ήταν η Ρεάλ η οποία σύμφωνα με ισπανικά και αγγλικά ΜΜΕ ενδιαφερόταν στενά για τον μικρόσωμο εξτρέμ της Λίβερπουλ. Φαίνεται πως γλυκάθηκε ο πιτσιρικάς και άρχισε από τότε να ''τσινάει''. Αρχικά ο μάνατζερ του δήλωνε πως ο Στέρλιγνκ θα συνεχίσει στο λιμάνι μόνο εκπληρωθούν οι απαιτήσεις του. Και οι απαιτήσεις αυτές: 180.000 την εβδομάδα. Σε ποιον? Στον Στέρλινγκ.

Καλοκαίριασε λοιπόν, η Λίβερπουλ φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και πριν καν ''μεσιάσει'' ο Ιούλιος οι Φιρμίνο, Μίλνερ, Ινγκς, Μπογκντάν και Κλαίν έχουν βγάλει την κλασσική φωτογραφία με φόντο το City Hall του Λίβερπουλ. Και ο μικρός Ραχίμ τον χαβά του. Σήμερα λέει ενημέρωσε την Λίβερπουλ πως δεν θέλει να συμμετάσχει στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας.


Αρχικά, για ποιο λόγο έχουν ήδη απορριφθεί δύο προτάσεις της Μάντσεστερ Σίτυ για τον Στέρλινγκ. Η μία ήταν 30 και η άλλη 35 εκατομμύρια λίρες. Τι μπορεί να φοβόμαστε? Ότι δηλαδή θα πάει ο Στέρλινγκ στη Σίτυ και θα βάλει 30 γκολ? Οι ''πολίτες'' έχουν παίχτες που ζεσταίνουν τους πάγκους του Έτιχαντ οι οποίοι είναι και πιο έμπειροι και πιο ποιοτικοί από τον Ραχίμ. Αν είναι θέμα ''ταλέντου'' όπως έχω ακούσει και δεν πρέπει να φύγει, τότε καλό θα ήταν να ρίξουμε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό μας και να αντιληφθούμε πως τα ταλέντα είναι το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί αυτήν τη στιγμή. Και στο κάτω κάτω όποιος έχει δει έστω και δέκα λεπτά αγωνιστικής δράσης την U-21 της Λίβερπουλ θα καταλάβει πως υπάρχει ταλέντο.

Ζητάμε λέει 50 εκατομμύρια για τον Στέρλινγκ. Και το αστείο είναι ότι κάποια ομάδα εκεί έξω, αργά ή γρήγορα θα τα δώσει. Αν επιτευχθεί τέτοιο deal τότε δεν μιλάμε για μεταγραφική επιτυχία ή αποτυχία, μιλάμε για ένα τρελό οικονομικό bullying που θα ασκήσουμε σε κάποιες άλλες τσέπες (λογικά αυτές που έχουν πετροδόλαρα μέσα). Και στο κάτω κάτω που διάολο μπορεί να χωρέσει ο Στέρλινγκ στην επερχόμενη Λίβερπουλ. Ποιος θα βγει? Σε τι σύστημα θα μπορέσει να βρει θέση? Η εμπειρία που έχω από την Premier, είναι πως καμία ομάδα δεν έδωσε 41 εκ. (Φιρμίνο) για να τα κρατήσει στον πάγκο. Καλά θα μου πεις οι άλλοι θα δώσουν 40-50 για να το κάνουν αυτό.

Το θέμα είναι ότι ο μικρός ''gangsta'' και δεν χωράει και δεν κάνει για την Λίβερπουλ. Αγωνιστικά σου κόστισε αρκετούς σημαντικούς βαθμούς φέτος. Από άποψη συμπεριφοράς εκεί είναι που εκνευρίζομαι. Πιτσιρίκο, δεν είσαι ούτε στη Λέστερ, ούτε στην Κάρντιφ. Που και εκεί να ήσουν θα έφευγες πυξ λαξ. Βγάλε το σκασμό γιατί αν εσύ θες να φύγεις μία φορά, και η ομάδα και οι φίλοι της θέλουμε δέκα. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που να μπαίνουν στο γήπεδο και να οργώνουν, να κερδίζουν και να παίζουν για το όνομα στο μπροστινό μέρος της φανέλας. Μην ξεχνάς πως ο Ράφα σε μάζεψε από την ζωή που έκανες στο Λονδίνο, σε έφερε στο Μέλγουντ όπου και γαλουχήθηκες με αρετές που πουθενά αλλού δεν θα βρεις. Αν θες να μείνεις θα αποδεχτείς τη θέση που σου αρμόζει. Και αυτήν από φέτος θα είναι στον πάγκο. Αν θες να φύγεις βρες μόνος σου το θύμα που θα μας δώσει αυτά τα 50 εκατομμύρια που με κανένα Χριστό δεν αξίζεις...

Παναγιώτης Δήμος

Υ.Γ.1 Το μικρόφωνο ζεσταίνεται...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου