Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Brave New...Words!

Αρκετά λογοτεχνικός ο τίτλος για το συγκεκριμένο άρθρο. Πιστεύω όμως πως όπως ο Χάξλει οραματιζόταν το Λονδίνο του 2500, έτσι και η Λίβερπουλ οραματιζόταν τα επόμενα χρόνια από την ημέρα έλευσης του Μπρένταν Ρότζερς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Και για όσους έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο αριστούργημα του Άλντους, ίσως καταφέρει να συνδυάσει τις τεχνικές των ''μεγάλων κεφαλιών'' του μελλοντικού Λονδίνου με την..''νέα τάξη πραγμάτων'' που έφερε ο βορειοΐρλανδός στην ομάδα.

Αν η υπνοπαιδεία στο ''Γενναίος Νέος Κόσμος'' είναι και η φιλοσοφία νικητή που θέλησε να περάσει ο Μπρένταν στην ομάδα, τότε η τεχνολογία αναπαραγωγής στην φανταστική αυτή νουβέλα, είναι η τεχνολογία παραγωγής γκολ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.\

2012-2013

Ο νέος τεχνικός της Λίβερπουλ δηλώνει στον αγγλικό τύπο πως η ζωή του είναι αφιερωμένη στο σύλλογο μέχρι να κάνει την ομάδα επιτυχημένη ξανά. Ρίχνει κατακόρυφα τον μέσο όρο ηλικίας και, παλιές καραβάνες όπως ο Κάιτ και ο Μάξι Ροντρίγκεζ παίρνουν τον δρόμο τους. Οι μεταγραφές του πρώτου του καλοκαιριού μόνο πετυχημένες δεν μπορούν θα θεωρηθούν. Τον Γενάρη όμως οι ελεύσεις των Ντάνιελ Στάριτζ και Φίλιπε Κουτίνιο, δίνουν στον Μπρένταν, αλλά στους φίλους της ομάδας ένα όραμα για την επόμενη χρονιά που φαντάζει ιδανικό. Η χρονιά βρήκε την Λίβερπουλ στην 7η θέση, μακριά από τις ευρωπαικές διοργανώσεις, πράγμα που για εμένα ήταν καλό και...παραλίγο να δικαιωθώ.


2013-2014

Τι χρονιά θεέ μου! Η επιθετική φιλοσοφία και το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, βρίσκουν στέγη στο Άνφιντλ και η Λίβερπουλ μοιάζει σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Για τους φίλους του στοιχήματος το όβερ ήταν σε εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις. Το ένα γκολ διαδέχονταν το άλλο και η ομάδα με ουσιαστικά μία προσθήκη (αυτή του Σακό που αργότερα τραυματίστηκε) φαινόταν αληθινή διεκδικήτρια τίτλου. Το δίδυμο Σουάρεζ - Στάριτζ έκανε τα αγγλικά ΜΜΕ να φέρνουν στο προσκήνιο δολοφονικά ζευγάρια του παρελθόντος όπως οι Σίρερ - Σάτον και Κόουλ - Γιορκ. Παρόλα αυτά η απειρία οδήγησε την Λίβερπουλ στο να καταλάβει την δεύτερη θέση στην Premier και να οδηγήσει στην έξοδο τον επιθετικό των 31 γκολ, Λουίς Σουάρεζ.

2014-2015 

Καταστροφή! Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί μια τόσο άσχημη πορεία της ομάδας. Και όχι οι 2 ημιτελικοί στα κύπελλα δεν αποφέρουν καμία επιτυχία για φέτος. Πολλές, ακριβές και μάλλον άσκοπες κινήσεις από τον Μπρένταν (?), καθώς και κακή προετοιμασία έκαναν την Λίβερπουλ να χωλαίνει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο ένας τραυματισμός διαδεχόταν τον άλλον και η επιθετική αφλογιστία χτυπούσε κόκκινο. Πόσο να αντέξει κι αυτός ο αρχηγός? Για να πω την αλήθεια, η σιγουριά που μου ενέπνεε η ομάδα την περσινή σεζόν, ακόμα και αν χάθηκε ο τίτλος στο τέλος, φέτος είχε χαθεί. Η Λίβερπουλ τερμάτισε 6η και θα συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

2015-2016

Κι εδώ είναι που φτάνουμε λοιπόν στο....2500! Ο Ρότζερς θα παίξει το τελευταίο του χαρτί φέτος, γιατί πολύ απλά αν αποτύχει, τότε είναι αναμενόμενο ότι θα την κάνει για άλλες πολιτείες. Θα είναι εξαιρετικά αντιεπαγγελματικό να κάτσει να ασχοληθεί με τα κύπελλα και το Γιουρόπα Λιγκ. Αυτά θα υπάρχουν για να παίζει ο Λούκας, ο Άλλεν και όποιος μείνει εκ των Μπορίνι, Μπαλοτέλλι, Λάμπερτ (μην σας φανεί παράξενο αν μείνει ο Μπορίνι). Με τον Στάριτζ να επανέρχεται σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά και την εξαιρετική προσθήκη του Φιρμίνο η Λίβερπουλ θα βρει τα γκολ που έχασε πέρυσι. Επίσης ο Μίλνερ είναι ένας ποδοσφαιριστής που η Λίβερπουλ δεν είχε ούτε στο πρόσωπο του Τζέραρντ. Και μιλάω φυσικά για το γεγονός πως ο Τζέιμς Μίλνερ έχει κατακτήσει πρωτάθλημα! Ο Κλάιν έχει την δυνατότητα να γίνει πολύ καλύτερος από τα καλά χρόνια του Γκλεν και αυτό φαίνεται στα φιλικά. Και φυσικά στην περίπτωση του Μπεντέκε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έκανε παπάδες ενώ είχε τον Γκάρι Γκαρντνερ από πίσω του, τρέμω στην ιδέα να τον δω με Κουτίνιο και Φιρμίνο.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα και όλοι μας το γνωρίζουμε καλά αυτό! Φέτος λοιπόν είναι η πιο σημαντική χρονιά για όλους! Όλα ή τίποτα! Απλά χρειάζεται....''COMMUNITY, IDENTITY, STABILITY''

Παναγιώτης Δήμος 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου