Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ανακάτεψε και μοίρασε σωστά!

Πλέον οι ελπίδες μας για ανάκαμψη της ομάδας στηρίζονται πάνω στην επιστροφή του Ντάνιελ Στάριτζ. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου δίνει τα εκατομμύρια των φίλων της ομάδας που εκφράζουν την άποψή τους στο διαδίκτυο. Συμφωνώ εν μέρη με αυτό, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Παρακάτω θα γράψω το τι θα ήθελα να δω από εδώ και πέρα στην ομάδα και τι θα έκανα αν εγώ ήμουν στην πολύ δύσκολη που βρίσκεται τώρα ο Ρότζερς.

Αρχικά ψυχραιμία! Ο Ρότζερς είναι πανικόβλητος και αυτό φαίνεται. Φαίνεται ακόμα και από τις δηλώσεις που κάνει που ναι μεν το να ζητάει συγνώμη από τους φίλους της ομάδας είναι φυσιολογικό, αλλά το να λέει πως πλέον στηρίζεται πάνω στον Ντάνιελ Στάριτζ δείχνει πως παίζει το τελευταίο χαρτί σε ότι αφορά την αγωνιστική επάνοδο της ομάδας, συν όμως επιβαρύνει τον Άγγλο επιθετικό με ψυχολογική πίεση, πράγμα που σίγουρα δεν θα τον βοηθήσει στο να βρει εύκολα την παλιά του φόρμα.

Στο ματς με την Τσέλσι και όταν το σκορ ήταν στο 1-2 έκανε διπλή αλλαγή που κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος. Έβγαλε από το ματς Κουτίνιο και Τσαν, ο οποίος Κουτίνιο αντικειμενικά είναι ο πιο απειλητικός παίχτης της ομάδας φέτος και ο Τσαν ο οποίος ήταν αρκετά κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου. Επίσης ξόδεψε μία ακόμη αλλαγή για να βγάλει τον Μπαλοτέλι που για μία ακόμη φορά ήταν απογοητευτικός. Ασχολίαστο το γεγονός πως ο Ιταλός εθεάθη στο Λονδίνο τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.


Ο Ρότζερς φαίνεται να έχει χάσει τη μπάλα. Κάποιος πρέπει να τον ''σφαλιαρίσει'' για να τον ηρεμήσει. Και φυσικά να του πει πως είναι άσχημο να επιμένει σε τακτικές που δεν αποδίδουν φέτος για την Λίβερπουλ. Αν θες να παίξεις tiki-taka εκτός της ποιότητας των παικτών που πρέπει να έχεις (που δεν έχεις) πρέπει να το παίζεις μπροστά από τη γραμμή του κέντρου. Έχω βαρεθεί να βλέπω τους Σκρτελ, Λόβρεν, Μινιολέ, Μορένο και Τζόνσον να αλλάζουν μεταξύ τους την μπάλα στην άμυνά μας και τελικά να καταλήγει σε αντεπίθεση της αντίπαλης ομάδας.

Φτιάξε τα στημένα! Σοβαρά στη φάση του πρώτου γκολ της Τσέλσι ο Σκρτελ ''έκλεινε'' τον Λόβρεν. Και ήταν κοντά στην γραμμή της μεγάλης περιοχής. Τρεις παίχτες της Τσέλσι ήταν μέσα στην περιοχή και ήταν όλοι αμαρκάριστοι. Και δεν είναι μόνο η Τσέλσι. Έχουμε φτάσει σε σημείο να κλείνουμε τα μάτια μας κάθε φορά που η αντίπαλη ομάδα κερδίζει κόρνερ ή φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Τι προτείνω: Ένα απλό και λιτό 4-4-2. Άσε τον αρχηγό στον πάγκο, είναι κουρασμένος και η απόδοσή του είναι η ανάλογη της ομάδας, δηλαδή άσχημη. Παίξε χωρίς δεκάρι, παίξε χωρίς αμυντικό χαφ. Έχεις εκρηκτικούς παίχτες για τα άκρα (Στέλρινγκ - Κουτίνιο) που μπορούν να παίξουν και στα δύο άκρα ο καθένας τους. Χέντερσον, Τσαν, Άλλεν, ακόμα και Λούκας. Διάλεξε τους δύο καλύτερους κατά τη γνώμη σου (εγώ προτιμώ Χέντο-Άλλεν), τοποθέτησέ τους στον άξονα και πες τους να βγάζουν την μπάλα στα πλάγια με Μορένο και Τζόνσον να έχουν και επιθετικά καθήκοντα. Όσον αφορά το κέντρο άμυνας, άσε τον Λόβρεν και δοκίμασε έναν εκ των Σακό ή Τουρέ δίπλα από τον Σκρτελ. Τώρα για την επίθεση και με την επιστροφή του Στάριτζ έχεις μία ακόμη επιλογή για να διαμορφώσεις επιθετική δυάδα. Θες δύο κορμιά μέσα στην περιοχή? Βάλε Στάριτζ, Λάμπερτ. Θες και έναν πιο ελεύθερο για να πιέζει το αντίπαλο αμυντικό χαφ? Βάλε αντί του Λάμπερτ τον Μπορίνι.

Έχω την εντύπωση ότι με αυτή την τακτική γεμίζει και ο πάγκος σου. Αν έχεις για αλλαγή παίχτες όπως ο Λόβρεν, ο Τζέραρντ, ο Μπαλοτέλι και ο Λαλάνα, τότε μπορείς να καυχιέσαι για τα λεγόμενά σου το καλοκαίρι περί βάθους στο ρόστερ.

Αυτά είναι απλά σκέψεις μου. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε μαζί, θα χαρώ πολύ να μου το πείτε. Τώρα το αν θα τις εφαρμόσει είναι άλλο θέμα.

Υ.Γ.1 Ο Στατζ επιστρέφει με γκολ!
Υ.Γ.2 Τραυματίες οι Λόβρεν και Τσαν με τις εθνικές. Έεεεεελα!
Υ.Γ.3 Κάθε Δευτέρα 4-6 ζωντανά στο Radio Mundosports με την εκπομπή RED, LOUD & PROUD

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου