Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τώρα σφίγγεις τα δόντια!

Στο αγγλικό ποδοσφαιρικό ''καλεντάρι'' του 2015 η λέξη ήττα αγνοείτε από το λεξιλόγιό μας και η Λίβερπουλ μοιάζει σαν ταύρος σε υαλοπωλείο από την στιγμή που εδραιώθηκε το 3-4-3 από το Μπρένταν Ρότζερς. Η άμυνα δείχνει πλέον κλειδωμένη, ο Μινιολέ βρήκε τον παλιό του εαυτό και όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι της ομάδας, κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Τζόρνταν Χέντερσον έχει πάρει ζεστά το θέμα του ηγέτη (αν εξαιρέσουμε το σκηνικό με τον Μπαλοτέλι στο ματς με την Μπεσίκτας) και εκεί που πραγματικά βγάζω τον καπέλο είναι φυσικά στον μικρό μάγο Φίλιπε Κουτίνιο, ο οποίος κάνει τα πάντα για να μας αποδείξει πως οι Βραζιλιάνοι μπορούν κάλλιστα να πιάσουν στην Αγγλία (ο μύθος λέει πως δεν τα πάνε και τόσο καλά). Βέβαια όλοι μας μπορούμε να διακρίνουμε την ανοδική πορεία των Μπαλοτέλι και Λόβρεν, δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έκαναν και τόσο καλή πρώτη εντύπωση στο λιμάνι.

Για να μην τα πολυλογώ τα εύσημα ανήκουν σε έναν και μόνο άνθρωπο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπρένταν Ρότζερς! Ναι αυτός που ήταν δεύτερος βοηθός προπονητή στη Δόξα Κάτω Παρταλίου σύμφωνα με μερικούς από εσάς! Τέλος πάντων με εσάς θα ασχοληθώ αύριο αναλυτικότερα στην εκπομπή (Red Loud & Proud - Radio Mundosports 4-6).


Πάμε τώρα στο σημερινό ματς με την Σίτυ. Το μουδιασμένο ξεκίνημα της ομάδας μας έφτασε στο τέλος του όταν το σωστά ακυρωθέν γκολ του Άνταμ Λαλάνα έδωσε το έναυσμα για ένα τρομακτικό, για την αντίπαλη άμυνα, ξέσπασμα που τελικά ήρθε να κορυφωθεί με το απίστευτο τελείωμα του πλέον αρχηγού μας Τζόρνταν Χέντερσον! Φυσικά η Σίτυ δεν θα έμενε πίσω και λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μισού ισοφάρισε έπειτα από άριστη ενέργεια του Αγκουέρο και άψογο τελείωμα του Έντιν Τζέκο. Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και το Άνφιλντ άρχισε να κατηφορίζει προς την εστία του Χαρτ. Ένα τέταρτο πριν το τέλος ο Κουτίνιο με απίστευτο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του Χαρτ για μια θεαματική απόκρουση. Δίκαια πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη της αναμέτρησης, ενώ πάρα πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Άνταμ Λαλάνα που βοήθησε πολύ στο επιθετικό κομμάτι!

Το θέμα είναι πως πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε χωρίς να μας επηρεάσει η έπαρση που επικρατεί λόγω των 11 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα. Όσο παράξενο και αν σας φανεί το επόμενο ματς με την Μπέρνλι στο Άνφιλντ (4 Μαρτίου) είναι μακράν πιο δύσκολο και επικίνδυνο απ ότι το σημερινό. Θέλουμε τη νίκη πάση θυσία όχι για να πιέσουμε κι άλλο στην τέταρτη θέση και να βρεθούμε πιο κοντά της, αλλά πλέον κοιτάμε τριάδα. Σφίγγεις τα δόντια και κυνηγάς το μέγιστο που μπορείς να πάρεις από την φετινή χρονιά. Κι αυτό εκτός από μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, είναι επίσης και το F.A. Cup όπου το ερχόμενο Σ/Κ αντιμετωπίζουμε την Μπέρμιγχαμ για μία θέση στα ημιτελικά!

Πίστη και Υπομονή! Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε! YNWA!

Υ.Γ. Ο Κλοπ υπέγραψε ή ακόμα...?

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου