Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Once a Red...always a Greek!

Όσοι παρακολουθείτε τα άρθρα που ανεβάζω στο μπλογκ και ακούτε και την εκπομπή μου στο mundosports.eu (Red Loud & Proud κάθε Δευτέρα 4-6), έχετε καταλάβει περί τίνος πρόκειται μόνο και μόνο διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του άρθρου. Η Λίβερπουλ έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 12 ματς και η αγωνιστική της ταυτότητα αρχίζει να θυμίζει την περσινή. Πριν από δύο μήνες περίπου, όταν και η ομάδα δυσκολευόταν να αλλάξει τρίτη πάσα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ρίχνατε το φταίξιμο αποκλειστικά και μόνο στον Μπρένταν Ρότζερς και από εκεί που πέρυσι ήταν ο ''χαμένος γιος του Σάνκλι'', ξαφνικά μετατράπηκε σε ένα λούζερ που δεν ξέρει που παν τα τέσσερα.

Ονειρευόσασταν Ράφα Μπενίτεθ πακέτο με Τόρρες πίσω στην ομάδα, Γιούργκεν Κλοπ πακέτο με Ρόις και σε καμία περίπτωση δεν ακούγατε αυτά που έλεγε ο ίδιος ο Βορειοΐρλανδός. Μιλούσε για υπομονή και στήριξη στους παίχτες και επίσης πως η ομάδα θα βρει τον καλό της εαυτό, παραδεχόμενος τα λάθη του καλοκαιριού. Αυτό κυρίες και κύριοι που διαβάζεται αυτό το άρθρο, θέλει αρκετά κιλά...κότσια για να το κάνει κάποιος ο οποίος είναι προπονητής σε μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ. Φυσικά κανείς δεν έδινε σημασία στα λεγόμενα του Μπρένταν και περιμένατε απλά την ανακοίνωση της απόλυσής του.


Προχωράμε χρονικά και ερχόμαστε λίγο μετά τις γιορτές. Το 3-4-3 είναι το σύστημα που έχει επιλέξει ο Ρότζερς, γεγονός που θα ήθελα να γράψω δυο-τρία λόγια γι αυτό. Δεν χρειάζεται να είσαι κάτοχος διπλώματος UEFA A' για να καταλάβεις πως αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα συστήματα για να αγωνιστεί μία ομάδα. Ο Μάρκοβιτς είναι μόλις 20 χρονών και κλίθηκε να αναλάβει όλη την δεξιά πλευρά στον αγωνιστικό χώρο, και ο Στέρλινγκ μόλις στα 19 του αποδίδει το μέγιστο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λούκας Λέιβα κάνει άψογη δουλειά στο χώρο του κέντρου και στα αμυντικά καθήκοντά του μοιάζει ανίκητος. Ο Χέντερσον αρχίζει να δείχνει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα πάρει επάξια τον περιβραχιόνιο του χρόνου. Όσον αφορά τον Τσαν που κι αυτός είναι σε μικρή ηλικία, καλείτε να αγωνιστεί ο τρίτος κεντρικός αμυντικός, μια θέση στην οποία αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ζωή του και όχι μόνο είναι άψογος αμυντικά, αλλά πολλές φορές θα τον δείτε να παίρνει την μπάλα και φτάνει μέχρι και έξω από την μεγάλη περιοχή.

Αποκορύφωμα το ματς με την Τσέλσι! Συνολική κατοχή μπάλας: 68-32 Τελικές: 20-2 Γεγονός που σημαίνει πως όχι μόνο κρατήσαμε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος μακριά από την περιοχή μας, αλλά είχαμε την δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στον τελικό από το πρώτο κι όλας ματς (ας είναι καλά ο Κουρτουά).

Που είστε λοιπόν όλοι εσείς οι αντι-Ρότζερς? Σας είχα προειδοποιήσει στις εκπομπές μου πως αν τα πράγματα αλλάξουν, θα γίνεται ρεζίλι από μόνοι σας και θα κρυφτείτε στα ''λαγούμια'' αντιλαμβανόμενοι τις σαχλαμάρες που λέγατε. Και πραγματικά κανείς σας δεν έχει τα ''κότσια'' να βγει και να πει πως ''ναι ήθελα να φύγει ο Ρότζερς για να έρθει ο τάδε, αλλά τώρα δεν θέλω γιατί παίζουμε πραγματικό ποδόσφαιρο''. Το θέμα δεν είναι φοβάστε να το κάνετε, το θέμα είναι ντρέπεστε να το κάνετε. Τώρα απλά περιμένετε να περάσει ο καιρός, να δικαιωθεί ο Μπρένταν και ξαφνικά από το πουθενά να τον εξυμνείτε και να αρχίσετε πάλι τις αηδιαστικές σας συγκρίσεις με τον Μπιλ Σάνκλι. Το μόνο που έχω να πω είναι πως στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Ο απολογισμός θα γίνει τον Μάιο και τότε θα φανεί το αληθινό σας πρόσωπο...

Παναγιώτης Δήμος

2 σχόλια:

  1. Θελω να πω κατι το οποιο ειναι σχετικο με γενικοτερη συζητηση οσο αφορα τον προπονητη φετος και περσι. Εκανες χθες share το αρθρο "Once a Red, always a Greek", το οποιο υπερασπιζοταν τον Ροτζερς και προκαλουσε εμας που τον κατηγορουσαμε βασιζομενο στα τελευταια αποτελεσματα αλλα με κυριοτερη αφορμη την εμφανιση με Τσελσι. Και σημερα η ομαδα δεν εκαταφερε να νικησει ομαδα τις championship στην εδρα της -- ασχετο με τις αποτυχιες των αλλων, δεν αποτελουν δικαιολογια -- αρα θελω να επαναλαβω πως μην καταπιανεστε απο λιγα αποτελεσματα αλλα απο τη γενικοτερη εικονα και καταντια της ομαδας. Και να πω πως νά σημερα το γιατι δεν πιστωνω καμια απο τις επιτυχιες μας στον Ροτζερς επειδη θεωρω πως τα καλά, τυχαια του βγαινουν, και δεν ξερει τι κανει ουσιαστικα.... και ειμαι διαθετημενος να αποδειξω την αποψη μου με επιχειρηματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γενικότερη εικόνα της ομάδας έχει αλλάξει. Αυτό νομίζω φαίνεται και φυσικά τα εύσημα πάνε στον Μπρένταν. Πρέπει να μάθουμε να έχουμε υπομονή. Δεν σου κρύβω πως κι εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου σε φάσεις ''νεύρων'' να θέλω να φύγει ο Ρότζερς. Όσον αφορά την τελευταία σου πρόταση, το μπλογκ μου είναι ανοιχτό και σε σένα και σε οποιονδήποτε θέλει γράψει ένα άρθρο σχετικά με τις απόψεις του!

    Σε ευχαριστώ που το διάβασες και σχολίασες,
    Παναγιώτης Δήμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή