Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αγόρασε ποιότητα!

Η πρόσφατη ιστορία του συλλόγου μας δείχνει πως ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας ο οποίος ναι μεν μπορεί να φαίνεται ''ήσυχος'' όπως δήλωναν οι προπονητές της ομάδας τα τελευταία 10 χρόνια, όμως μια εύκολη αναδρομή στο παρελθόν μας δείχνει πως τον συγκεκριμένο μήνα η Λίβερπουλ πρόσθετε στο ρόστερ της παίχτες οι οποίοι δεν ήταν μεγαθήρια, αλλά προσέφεραν άπλετη ποιότητα και χάρη στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας.

Από τον Μοριέντες τον 2006 που, ''πέρασε και δεν ακούμπησε'', μέχρι τον Άγκερ και τον Σκρτελ που δε νομίζω να είχε ποτέ κανείς παράπονο από αυτούς. Ποιος επίσης θα μπορέσει να ξεχάσει τις απίστευτες κινήσεις των Κουτίνιο και Στάριτζ τον Γενάρη του 2013, παίχτες οι οποίοι όχι μόνο αποκτήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά προσέφεραν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν το μέγιστο στην ομάδα. Εν έτη 2015 όμως ποιες θα ήταν οι κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει η ομάδα μας προκειμένου να βρει την καλή αγωνιστική της ταυτότητα? Θα προτείνω λοιπόν κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι πιστεύω πως έχουν την δυνατότητα να δώσουν το κίνητρο και την ποιότητα που λείπει αυτήν την στιγμή από την ομάδα.


Κι ενώ σήμερα έγιναν οι ανακοινώσεις από Σουόνσι και Σίτυ σε ό,τι αφορά την απόκτηση του Μπονί από τους πολίτες, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως ο Στέφαν Γιόβετιτς θα ψάξει αλλού για νέες ποδοσφαιρικές προκλήσεις. Η Σίτυ φαίνεται να μην το εμπιστεύεται, ενώ τα περισσότερα ματς τα βλέπει από την κερκίδα του Έτιχαντ όντας συνεχώς εκτός αποστολής. Με δεδομένο πως ο Στάριτζ θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς σε περίπου ένα μήνα και με τους Μπορίνι και Μπαλοτέλι να μην μπορούν να βρουν δίχτυα ούτε με αίτηση, μια κίνηση για τον Μαυροβούνιο φορ θα ήταν εξαιρετική και ίσως έλυνε το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας. Σίγουρα οι πολίτες θέλουν να τον ξεφορτωθούν και έχω την εντύπωση πως η τιμή δεν θα κυμανθεί πάνω από τα 15 εκ. Επίσης μια προσφορά δανεισμού για τον ποδοσφαιριστή με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι θα ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς!

Όσον αφορά το χώρο του κέντρου, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς η αντικατάσταση του Τζέραρντ θα είναι πράγμα εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Ο Σάμι Κεντίρα δεν υπολογίζεται από τους Μαδριλένους και το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του. Ψάχνει κι αυτός να βρει αγωνιστικά λεπτά και καλό θα ήταν να γίνει μια κίνηση δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, να δείξει και ο ίδιος τι μπορεί να κάνει στα αγγλικά γήπεδα και φυσικά αν εντυπωσιάσει να του προσφερθεί συμβόλαιο διαρκείας στην ομάδα μιας και βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία (27 ετών). Με την Ντόρτμουντ να παραπαίει, πολλά αστέρια της ομάδας του Ρουρ θα ψάξουν αλλού την τύχη τους. Δεν θα ασχοληθώ με τον Ρόις, καλύτερα το καλοκαίρι όμως ο Σβεν

Μπέντερ είναι το θηρίο που θα μπορέσει να σταθεί με απόλυτη επιτυχία στον άξονά μας. Η τιμή του υπολογίζεται κοντά στα 25 εκ.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αποκτηθεί τερματοφύλακας από τον Μπρένταν Ρότζερς. Εκεί θα μου άρεσε να δω με την κόκκινη φανέλα τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς της Στόουκ όντας ένας από τους πιο ταλαντούχους πορτιέρο στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεφορτωθούμε Μπορίνι, Μπαλοτέλι, Λούκας οι οποίοι απλά δεν κάνουν για την ομάδα...

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου