Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Παίρνεις αυτό που σου αξίζει!

Το ποδόσφαιρο και η εμπειρία που έχω αποκομίσει από αυτό τόσα χρόνια μου έχουν διδάξει ένα και μοναδικό πράγμα: Στο ποδόσφαιρο παίρνεις αυτό που σου αξίζει χωρίς διαστρεβλώσεις και αδικίες που ''ανακαλύπτεις'', θέλοντας να δικαιολογηθείς για την άσχημη εμφάνισή σου στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός αυτό δεν ισχύει για εμάς που υποστηρίζουμε την Λίβερπουλ, αλλά είναι καθολικό. Ισχύει για τους απανταχού φίλους οποιασδήποτε ομάδας.

Πάμε όμως τώρα να δούμε τι γίνεται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι φέτος. Ακούω και διαβάζω σχόλια του τύπου: ''το πρεστίζ της ομάδας έχει χαθεί'' και κάθε βδομάδα οι ευθύνες μιας κακής εμφάνισης ξεκινάνε να πέφτουν σε ποδοσφαιριστές και προπονητή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο και πολλές φορές και άδικα.

1. Κρίνε σωστά! 
Εξιλαστήρια θύματα πολλών εβδομάδων φέτος έχουν πέσει ποδοσφαιριστές όπως οι Μπορίνι, Μπαλοτέλι, Λούκας, Λόβρεν και Λαλλάνα, χωρίς, πολλές φορές, καν να αγωνίζονται με την ομάδα. Σχεδόν όλοι οι προαναφερόμενοι δεν αξίζουν να αγωνίζονται στην Λίβερπουλ και όλοι μας το καταλαβαίνουμε αυτό, όμως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ποδοσφαιριστή, χωρίς καν να τον δεις να παίζει. Για τον Στέρλινγκ κανένας δεν μιλάει όμως. Ναι έβαλε καμιά δεκαριά γκολ φέτος, όμως σίγουρα δεν είναι ποδοσφαιριστής που κάνει την διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά κανείς δεν τολμάει να πει κάτι για ένα ''ταλέντο'' το οποίο κατάφερε με τις κάτω του μετρίου εμφανίσεις του φέτος να απαιτεί από ένα σύλλογο σαν την Λίβερπουλ, 100.000 την εβδομάδα για να συνεχίζει να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας.


2. Ξέχνα επιτέλους τον Σουάρεζ!
Τι διάολο? Τι προσωπολατρεία είναι αυτήν που έχουμε όλοι σαν φίλοι της Λίβερπουλ. Βλέπω αγώνες τις ομάδας παρέα με φίλους ''κόκκινους'' και πάντα η συζήτηση θα περάσει από τον Τόρρες στον Σουάρεζ και τούμπαλιν. Τι έρωτας είναι αυτός? Δεν υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές να θαυμάσετε? Αλλά μάλιστα, ο λόγος που οι περισσότεροι από εσάς γίνατε Λίβερπουλ ήταν ένας ξανθομάλλης από την Μαδρίτη και ένας πυγμαίος φορ από την Ουρουγουάη. Και έλεγα plastiv fans τους φίλους της Τσέλσι.

3. Ο Gerrard γέρασε! 
Πέρασες μια χρονιά κατηγορώντας τον Rodgers ότι δεν ξεκινάει τον Gerrard και ότι η ομάδα θα πρέπει να ξεκινάει από αυτόν. Σοβαρέψου επιτέλους! 35 χρονών είναι ο άνθρωπος και έχει ''βαρύνει'' ποδοσφαιρικά. Είτε αμυντικό χαφ τον βάλει, είτε στον άξονα, είτε δεκάρι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε καμία θέση πλέον. Παλιότερα έδινε το κάτι παραπάνω που έλλειπε από την ομάδα, τώρα κάθε φορά που παίζει, απλά αργοπορεί και κρατάει πίσω την ομάδα, περιορίζοντας τον Χέντερσον και τους υπόλοιπους.

4. Στήριξε μια φορά τον Μπρένταν, ή δώσε σωστά επιχειρήματα για να αντικατασταθεί!
Στην αρχή της χρονιάς ήταν άχρηστος, στην πορεία έγινε καλός λόγω των 12 συνεχόμενων αήττητων ματς, μετά το ματς με την Γιουνάιτεντ ξαναέγινε άχρηστος. Πάρε μια απόφαση επιτέλους. Τι θες? Θρυλική δικαιολογία: Ο Ρότζερς έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της ομάδας που έμεινε 3 χρόνια συνεχόμενα άτιτλος. Ναι συγνώμη που σας το προκαλέσαμε αυτό, μιας και τα τελευταία δέκα χρόνια έχετε πνιγεί στους τίτλους. Να έρθει ο Ράφα φυσικά, ξέρεις την πόλη! Άλλη σαχλαμάρα κι αυτό. Να έρθει ο Ράφα επειδή γνωρίζει την ομάδα και την πόλη. Την πόλη! Κι εγώ ξέρω καλά τα Τρίκαλα, να πάω να γίνω προπονητής στον ΑΟΤ? Άντε ρε επιτέλους...

Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε παράπονο από την φετινή χρονιά. Η ομάδα τόσο μπόρεσε τόσο έπαιξε. 2 ημιτελικοί κυπέλλου και μια επικείμενη 5η θέση στο πρωτάθλημα. Δεν κατάλαβα, είχαμε ομάδα για κάτι καλύτερο? Παίρνεις αυτό που σου αξίζει και κανονικά δεν θα πρέπει να μιλάς. Ή τουλάχιστον αν θέλεις να μιλάς, να σκέφτεσαι δις αυτό που θέλεις να πεις. Εμένα δεν θα με προσβάλει το σχόλιό σου για τον Ρότζερς, αλλά αν το σχόλιό σου είναι μεγαλύτερη αποτυχία και από την γραμμή Μαζινό, τότε θα προσβάλλεις τον εαυτό σου...

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου