Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στόχος. Πίεση. Επίθεση!

Η χρονιά ανέκδοτο πάει! Πέρασε! Πλέον επικεντρωνόμαστε σε μία νέα σεζόν η οποία κατά την ταπεινή μου άποψη θα έχει δύο καταλήξεις. Η μία δεν είναι άλλη από την επαναφορά μας στην τετράδα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και η άλλη είναι μία ακόμη χρονιά αποτυχία και γκρίνια για... τα πάντα και επανεκκίνηση της ομάδας από την αρχή. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας αναλύσουμε την πρώτη εκδοχή. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει άλλος στόχος από την τετράδα και την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η μεταγραφή Μίλνερ θα προσθέσει εμπειρία και ''τόνους'' πίεσης στις αντίπαλες εστίες, καθώς ο Μίλνερ βρίσκεται στην τρίτη θέση των παικτών του πρωταθλήματος με τα κατά μέσο όρο περισσότερα χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει, να κόψει και να μοιράσει με άνεση κινούμενος με στον άξονα του γηπέδου. Το δίδυμο με Χέντερσον θα είναι ωφέλιμο και για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο νέο αρχηγό της ομάδας όπου θα έχει έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία δίπλα του. 
Όσον αφορά την μεταγραφή Ινγκς δεν έχω να προσθέσω κάτι. Είναι ποδοσφαιριστής όπου έκανε καλύτερη χρονιά από τους Μπαλοτέλι, Λάμπερτ και Μπορίνι μαζί και έχω την εντύπωση ότι για μπακ απ είναι άριστη επιλογή. Σίγουρα όμως πρέπει μέσα στο καλοκαίρι να κινηθούμε έξυπνα και κλείσουμε έναν επιθετικό κλάσης που θα καταφέρει να σκοράρει τουλάχιστον 20 φορές. Ο Στάριτζ δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος καθώς οι πολλαπλοί τραυματισμοί τον έχουν αφήσει πολύ πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δούμε τον κανονικό Στάριτζ κοντά στα Χριστούγεννα. Το μέγιστο που μπορεί να καταφέρει είναι σκοράρει 15 φορές κατά την γνώμη μου. Εν τέλη για να θεωρήσουμε την ιδανική περίπτωση εισόδου της ομάδας στην τετράδα θα έλεγα πως η φετινή άμυνα και η περσινή επίθεση (εκείνη με Σουάρεζ και Στάριτζ), σου εξασφαλίζουν μια θέση στην τετράδα χωρίς δεύτερη σκέψη. Με τον Στέρλινγκ δεν θα ασχοληθώ. Τα ταλέντα καλό θα ήταν να τα αφήσουμε στην άκρη (επιτέλους!). Αν θέλει να φύγει, ας φύγει! Οικονομικό όφελος σίγουρα θα έχουμε και αν διαχειριστούμε σωστά, ίσως βρούμε ποδοσφαιριστή στην αγορά που να μπορέσει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τον μικρόσωμο Αγγλοτζαμαικανό. 

Για να πάμε τώρα στην δεύτερη εκδοχή και την αγωνιστική κατάπτωση, εκεί υπάρχει ένα μεγάλο ρίσκο. Η φετινή χρονιά ήταν καταστροφική. Δεν ήταν μόνο το γεγονός πως δεν καταφέραμε να μπούμε τετράδα και να πάρουμε κάποιο τίτλο, αλλά ήταν και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Φτωχό ποδόσφαιρο, τραγικές ελλείψεις στην επίθεση και το κέντρο και γενικά μαρτυρήσαμε μια χρονιά όπου η ομάδα αγωνιζόταν χειρότερα και από την εποχή Χόντσον. 

Αν η χρονιά ξεκινήσει έτσι και η ομάδα δεν αγωνίζεται όπως θα πρέπει να αγωνίζεται, τότε είναι φυσικό και επόμενο η τεχνική ηγεσία της ομάδας να αλλάξει μέχρι τα Χριστούγεννα και να ξεκινήσει μια (ακόμα) νέα εποχή. Ο Κλοπ λογικά δεν θα έχει βρει ομάδα μέχρι και τότε θα είναι η σωστή επιλογή για το τιμόνι των Reds. Τώρα όμως έχω την εντύπωση δεν είναι. Το ρίσκο των επιλογών ενός προπονητή το καλοκαίρι είναι μεγάλο. Όποιος και αν είναι αυτός. Ένας τραυματισμός, μια κακή αρχή, ένα λάθος στις πρώτες αγωνιστικές μπορεί να ρίξει το ηθικό ενός ποδοσφαιριστή και να τον κατακρεουργήσει αγωνιστικά. Τρανταχτό παράδειγμα ο Λαλάνα που τα 25 εκατομμύρια ήταν υπερβολικά για την συνολική του εμφάνιση φέτος. Τραυματίστηκε τον Αύγουστο, ο Στάριτζ ήταν εκτός έτσι κι αλλιώς, η ομάδα δεν σκόραρε και μέχρι τον Φεβρουάριο τουλάχιστον ο Λαλάνα ήταν κάτω του μετρίου. Βέβαια ποτέ δεν είδαμε και άριστες εμφανίσεις από τον Λαλάνα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 

Έτσι πιστεύω πως μια αλλαγή προπονητή τα Χριστούγεννα, αν η ομάδα δεν βρει τον δρόμο της, είναι ιδανική. Και στην περίπτωση του Κλοπ, ο Γερμανός θα ξεχωρίσει τους ''καλούς'' από τους ''κακούς'' και θα ετοιμάσει μια ομάδα ανταγωνιστική για την επόμενη χρονιά με τις ανάλογες αποχωρήσεις και προσθήκες. Βέβαια όλα τα παραπάνω ανήκουν στην δεύτερη εκδοχή. 

Προσωπικά επιλέγω να στηρίζω Ρότζερς λόγω της περσινής χρονιάς πρωταθλητισμού που έκανε, ουσιαστικά χωρίς μεταγραφές. Η φετινή χρονιά ήταν καταστροφική. Δεν του δίνω ένα χρόνο ακόμα. Του δίνω χρόνο μέχρι τα Χριστούγεννα. Αν η ομάδα αλλάξει πρόσωπο, αν η ομάδα βρει μια σταθερή απόδοση και πλασάρετε μέχρι τότε στις 3 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, τότε ναι, να μείνει. Αν όχι καλύτερα θα ήταν να απολυθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να σπαταλήσω μία ακόμη χρονιά. Οι ομάδες δεν χτίστηκαν από την μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή. Τα βεβιασμένα λάθη των τελευταίων χρόνων ευθύνονται αποκλειστικά για την τωρινή κατάσταση της ομάδας. Σίγουρα μπορούν να διορθωθούν για να δούμε επιτέλους άσπρη μέρα! 

Παναγιώτης Δήμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου